DBI är aktuella med ”Shall We Dance”

DBI från Arvika, bestående av Ingbritt och Dick Björkman, gör entré på dansgolvet med sitt senaste discosläpp ”Shall We Dance” via KMR Studios. Låten är skapad för att få lyssnarna att röra på sig och omfamna dansens glädje med sitt livliga discosound.

Lyssna på musiken

En ny discolåt som får dig att vilja dansa

DBI, den dynamiska duon från Arvika bestående av Ingbritt och Dick Björkman, är redo att ta dansgolvet med storm med sin senaste release via KMR Studios: ”Shall We Dance”. Detta sprudlande discotrack är skapat för att få lyssnarna att röra på sig och omfamna glädjen i dans. Enligt Ingbritt är låtens sound ren disco, designad för att locka fram danslusten hos alla som hör den. Skapandet av ”Shall We Dance” började med en gnista inspiration när Dick satte sig vid sitt keyboard. Trots att han till en början trodde det skulle bli svårt att skapa en ny låt så snart efter deras tidigare singel, ”Angel By My Side”, tog det inte mer än femton minuter innan grunden för deras nya disco-låt var klar. Dick experimenterade med olika discobeats, och genom att undvika att fastna i en specifik stil, skapade han en låt som är både livlig och upplyftande.
Artisbild 01 DBI

Resan från inspiration till färdig låt

Produktionsprocessen för ”Shall We Dance” var både en kärleksfull resa och ett tålamodstest. Dick fann inspirationen i att testa olika discotakter, vilket resulterade i en varierad och engagerande låt. Under inspelningen stötte Ingbritt på vissa utmaningar, bland annat en luftrörskatarr som fördröjde processen. Trots dessa hinder var lättnaden och spänningen stor när inspelningen, mixningen och mastringen äntligen var klara. Duon älskar att vara i studion och se hur låten utvecklas, att spela in olika instrument och höra musiken växa fram till en färdig låt. Denna gång var det extra roligt att få se rytmen växa fram, speciellt basen och trummorna som skapar ett distinkt ”discotryck”. Nu ser de med spänning fram emot hur låten kommer att tas emot av publiken och hoppas att den ska bli en hit.

DBI’s musikaliska resa och framtidsdrömmar

DBI består av duon Ingbritt och Dick Björkman från Arvika, som har varit aktiva sedan 2020. Deras musikaliska resa började när de skaffade en Boss Br1600-studio och Dick bad Ingbritt att provsjunga några coverlåtar. Till deras glädje lät det bättre än förväntat, vilket inspirerade dem att fortsätta skriva och skapa egen musik. Ingbritts texter är ofta inspirerade av hennes drömmar, känslor och erfarenheter, medan Dick hämtar sin inspiration från den musik han lyssnar på och vardagliga händelser. Deras musik är en blandning av personliga och universella teman som resonerar med lyssnarna. Med ”Shall We Dance” hoppas de nå ut till en större publik och få folk att uppskatta deras unika sound. För DBI är det viktigaste att deras musik kan förmedla känslor och budskap, och de drömmer om att deras låtar ska bli uppskattade över hela världen. Med denna nya release är de ett steg närmare att förverkliga sina drömmar och nå en bredare publik.

Projektmedlemmar

Medverkande
Artist: DBI
Text & Musik: Ing-Britt Björkman och Dick Björkman

Arrangemang: Ing-Britt Björkman och Dick Björkman

Musiker
Ing-Britt Björkman: Sång
Dick Björkman: Ljudande producent, programmering, keyboard, akustisk gitarr

Tekniker
Produktion: Dick Björkman

Mixning: Dick Björkman
Mastering: Filip Killander

Exekutiv produktion
Foto & Video: Dick Björkman och Filip Killander
Grafisk Formgivning: Filip Killander

Redaktör: Kasper Randler
Utgivning: KMR Studios (2024 08 16)