Vad är ett musikprojekt?

Ett musikprojekt är ett arbete som involverar mer än en typ av tjänst (t.ex. inspelning och mixning). Vanligtvis väljer artister att ta hjälp av oss hela vägen från inspelning, mixning och mastering till grafisk design, utgivning och marknadsföring. Men hos KMR får du som artist välja vad du vill ha hjälp med. Du behöver aldrig binda dig till ett avtal. Det är ju din musik! Vi erbjuder endast en kreativ plattform där du tryggt kan utveckla och utforska dig själv och din musik! 

Vad som skiljer KMR Studios från de flesta andra studios är att vi inte ser den färdiga låten som produkten vi säljer. Det vi säljer är upplevelsen att skapa musiken. Det är därför vårt fokus alltid ligger på att det ska vara roligt genom hela processen. Det ska kännas tryggt, utvecklande och spännande att skapa musik.

Boka möte

Vad ingår i ett musikprojekt?

planeringsmöte KMR Studios 2022 10 17-28

1) Projektplan

Vi har sedan 2019 givit ut över 240 låtar på streamingplattformar och vi har aldrig missat en deadline. En av många anledningar till det är att vi alltid arbetar efter en projektplan. En plan där du får en överblick av projektets alla delar, priser och datum redan innan arbetet börjar.

 • Kostnadsfritt planeringsmöte som ligger till grund för projektplanen
 • Besök i studion innan inspelning så att du hinner bekanta dig med oss
trummor johan KMR Studios 2022 10 17-23

2) Musikproduktion

När du bokar projekt med oss behöver du aldrig oroa dig för att det inte ska bli som du tänkt dig. Även om du inte spelar ett enda instrument så hjälper vi dig att spela, programmera och arrangera din låt så den matchar din vision (mer om studion)

 • Erfaren musikproducent som utöver inspelning kan spela diverse instrument samt bidra med bakgrundssång, arrangemang och tonsättning
 • Brett urval av instrument, mikrofoner och utrustning i branschstandard

 

Hemsida - Dolby Atmos - KMR Studios - Studio A

3) Mixning & Master

Redigering, balansering och förfining av det inspelade materialet. Sedan 2019 har vi mixat och mastrat över 210 spår som släppts på Spotify, Apple Music, etc. 

 • Mixning och mastering av proffs
 • Delta på plats vid varje session och ge feedback tills du är nöjd (alltid fria revideringar)
 • Få din produktion redo att streamas överallt

 

4) Grafisk formgivning

 • Fotografering och filmning, inkl. redigering
 • Konvolut (skivomslag) för släppet
 • Spotify Canvas
 • Video för YouTube (4k)
 • 3st videos anpassade för TikTok / Instagram Reels
 • Hjälp med val och redigering av profilbild, omslagsbild och tre artistbilder för bl.a. artistprofilen hos Spotify och KMR:s hemsida

 

KMR Studios - Distribution Utgivning av musik

5) Utgivning av musik

 • Uppladdning av musik på över 20 olika streamingplattformar
 • Registrering hos IFPI, STIM och SAMI
 • Pressrelease
 • Pitch till bl.a. radio, Spotify och Apple Music
 • Annonsering hos YouTube (eller annan utvald plattform)

Läs mer om vad som ingår

Be om en offert

Få ett kostnadsfritt förslag på upplägg inom 24 timmar.

Desto mer information du ger oss desto bättre förslag kan vi ge dig innan vi ses på planeringsmötet.
Läs hela vår integritetspolicy: https://killandermusicrecords.com/integritetspolicy/

Vad kostar ett musikprojekt?

Priset för ett projekt varierar beroende på vad du är ute efter. Det bästa sättet att få en konkret summa är att kontakta oss och översiktligt berätta om dina tankar så kan vi ge dig en ungefärlig summa direkt. Sedan kan vi ta ett möte för att diskutera detaljer. Sedan får du en exakt summa. 
Vi erbjuder kostnadsfri delbetalningen så du inte behöver oroa dig för att betala för ett helt projekt samma månad. 

Fördelen med att boka ett musikprojekt istället för att köpa studiotid, mixning och mastering separat är att du får en mycket bekvämare upplevelse till ett bättre pris. Du kan fokusera på musiken medan vi ordnar med allt administrativt runtomkring. Du får även tillgång (utan extra kostnad) till vår växande community, events och utbildningar.

Läs mer om KMR Studios

Filip Killander

Bokar du tid i Studio A eller tjänster inom mixning, mastering, post-produktion, Dolby Atmos och större musikprojekt så är det Filip Killander du kommer arbeta med. Med lång erfarenhet av att arbeta nära med artister och band så har han utöver sin expertis även en förmåga att skapa en trygg och inspirerande arbetsstämning i studion. 

Lyssna på musiken

Mer om KMR Studios

Vill du veta mer om vilka vi är innan du bestämmer dig för att arbeta med oss? Det låter klokt. På den här sidan kan du läsa mer om oss som jobbar på KMR Studios.

 

Läs mer om företaget
Ta kontakt med oss!  Portfolio

  Lyssna vart du vill