Niklas Bursell och Dodgers’ Dive släpper nya singeln ”My Pain”

Med den nya singeln ”My Pain” visar Dodgers’ Dive upp sin förmåga att förvandla personliga upplevelser till kraftfull musik. Frontfiguren Niklas Bursell beskriver låten som harmonisk rock med tung men ändå mjuk ton, vilket gör den till en upplevelse som berör på djupet.
 

Lyssna på musiken

Harmonisk rock i perfekt stereo

Niklas Bursell beskriver låtens sound som ”harmonisk rock. Stereo när den gör sig som bäst. Tungt men ändå soft.” Med dessa ord betonar han balansakten mellan tyngd och mjukhet som kännetecknar deras musik. ”My Pain” lever upp till detta genom att kombinera tunga riff med harmoniska melodier, vilket skapar en ljudbild som sannerligen är både tung och harmonisk. För fansen betyder detta en resa genom emotionella landskap, där varje ton och varje ord bidrar till en djupare förståelse och upplevelse av musiken.
artistbild 2 – Dodgers Dive

Inspiration från livets mörka sidor

Inspirationen till ”My Pain” kom från en personlig kris som Niklas upplevde. ”Ett trauma. Ibland stöter man på folk som gör vad som helst för egen vinning. I det här fallet skulle jag krossas totalt. Men jag höll!” berättar Niklas. Hans dagboksanteckningar blev grunden för låten, där han dokumenterade sin kamp och beslutsamhet att inte låta sig knäckas. ”Här ska inte förträngas, stökas undan eller glömmas bort. En vacker dag… är jag där. En vacker dag… är det min tur”, reflekterar han. Detta personliga uttryck ger låten en hög igenkänningsfaktor för många som har upplevt liknande svårigheter, vilket gör den både relaterbar och tröstande.

Skaparglädje och dedikation

Processen att skapa ”My Pain” var snabb och självklar för bandet. ”Låten bara var där helt plötsligt. Formen och arret växte fram snabbt och självklart”, säger Niklas. En särskild dedikation går till Bosse, vars entusiasm och kärlek till låten var en stor inspirationskälla. ”Bosse, Bosse… Vad du vurmade för denna! Den blev ’din låt’ direkt. Musikalisk entusiasm med stor kärlek och omsorg,” minns Niklas. Med denna känsla av gemenskap och dedikation har ”My Pain” formats till en låt som lyser klart i mörkret, redo att möta världen. Niklas ser fram emot att folk ska lyssna på texten och känna igen sig i ångesten som mynnar ut i glädje och harmoni.

Projektmedlemmar

Medverkande
Artist: Dodgers’ Dive
Text & Musik: Niklas Bursell

Arrangemang: Niklas Bursell

Musiker
Niklas Bursell: Sång, gitarr, keyboard, bakgrundssång
Bo Heldenius: Gitarr
Chris Linde: Trummor
Stefan Andersson: Bas
Nova Bursell: Bakgrundssång
Moa Stockfors: Bakgrundssång

Tekniker
Produktion: Niklas Bursell

Mixning (Stereo): Niklas Bursell
Mastering (Stereo): Filip Killander

Studio
Inspelning: Dodgers’ Dive och Niklas Bursell
Inspelningsår: 2023

Exekutiv produktion
Foto & Video: Filip Killander
Grafisk Formgivning: Filip Killander

Redaktör: Kasper Randler
Utgivning: KMR Studios (2024 09 27)