Konvolut-Katten-Skogmans-Orkester-III

Katten Skogmans Orkester

III

Släpps: 2 december, 2021

 

Lyssna på Katten Skogmans Orkester

Den 2 december är bandet och visorkestern Katten Skogmans Orkester aktuell med sitt nya album “III” (läs: Den tredje). Det har tagit 17 år för samtliga låtar att till slut få se dagens ljus, och för hela albumet att nå sin slutgiltliga form. Ett album som de med egna ord beskriver som “VM i spretighet”.

Texterna är personliga, komiska, sorgliga, snuskiga, seriösa, oseriösa – ja, visst förtjänar plattan en pallplats i spretighets-VM. Albumets sound beskriver bandet själva som symfonisk vispop – där vissa låtar är mer visa och mindre symfoni, och andra mer symfoni och mindre visa.

Text och musik är skapta av Björn Ende och Henrik Hurtigh. Björn spelar även klaviatur och tillsammans med Henrik Hurtigh, som även är bandets gitarrist, står de tillsammans för det mesta av skönsången. Den svängiga och taktfasta basen står David “Katten” Skogman för, Fredrik Carlzon styr allt blås i låtarna och har även det tekniska kunnandet tillika producentskapet. Alexandra “One-take-Alex” Eklöf spelar vacker fiol. Den kvicktänkta men lågmälda Martin “Den mörka herren” Welander spelar trummor på de nio tidigaste låtarna, därefter tog den något mer energiska rockern och legenden Richard Klemmé tag i stafettpinnen och tog plats bakom trumsetet. På albumet medverkar även Clara Hansen som sjunger opera och komikern tillika improvisatören Erik Broström, som fått tag i en ukulele och ett skönt wail till albumets ära. 

“Filip och Hila är fantastiska. Precis vad vi behöver. Noggranna doers med enorm kunskap och med ett positivt tänkande som gör att allt känns möjligt. Tack!”

– Björn Ende

Medverkande
Artist: Katten Skogmans Orkester
Text & melodi: Björn Andersson & Henrik Hurtigh
Programmering: Fredrik Carlzon
Produktion & Mix: Fredrik Carlzon, Per Ängkvist
Master: Filip Killander
Konvolut: Erik Broström
Video: Filip Killander och Bea Andrés
Releasedatum: 2021-12-02
Redaktör: Hila Stefansson
Utgivare: KMR Studios
 
Musiker
Sång: Björn Andersson och Henrik Hurtigh
Bakgrundssång: David Skogman, Alexandra Eklöf, Fredrik Carlzon, Clara Hansen, Richard Klemmé, och Erik Broström
Instrument: Henrik Hurtigh, Björn Andersson, Alexandra Eklöf, Fredrik Carlzon, David Skogman, Richard Klemmé, Martin Welander, Erik Broström, och Jonas Lindberg

Katten Skogmans Orkester är, som de själva kallar det, en visorkester som blandar virtuositet, lättsamhet, tyngd och medryckande melodier med en gnutta bipolaritet och glädje. Beskrivningen av deras musik är lika lång som svårbegriplig – Katten Skogmans Orkester måste nämligen upplevas för att förstås.

Läs mer om Katten Skogmans Orkester

Upptäck fler artister!

Genom dessa länkar kan du utforska fler artister och läsa om deras släpp hos KMR Studios. Du hittar även mer information om hur du kan komma i kontakt med oss via vår kontaktsida.

Artister Kontakta oss