KMR växlar upp

Efter långt och utdraget sökande efter ny distributör fick vi med hjälp av våra vänner på Dolby, kontakt med tyska Kontor New Media – ett av Europas främsta distributionsbolag. De är även en certifierad YouTube partner, Preferred Plus Partner hos Apple Music och en Preferred Label Distributor hos Spotify. Under april 2024 skrevs avtalen på och partnerskapet mellan KMR och Kontor New Media (KNM) tog sin start.

Vi har sedan dess arbetat hårt ihop med vår label manager på att sätta oss in i det nya arbetsflödet, portalen, nya funktioner och mycket annat roligt. Detta är ett fantastiskt steg för både oss och er, våra kära artister och band. Ett steg som kommer ta oss in i ett fortsatt framgångsrikt år.

KMR Studios Musikstudio i Uppsala

Varför vi valde att byta distributör 

KMR har vuxit snabbt genom åren och för att kunna hantera vår stora samling av releaser behövde vi en ny distributör som kan ger oss verktygen att hantera, marknadsföra och skydda våra releaser bättre. Det vi sökte efter i jakten på distributör var bland annat:

  • Ett nära samarbete mellan KMR Studios och vår distributör
  • En distributör som är specialiserad på att hjälpa skivbolag
  • Ett snabbare och mer effektivt arbetsflöde i leverans av musik, med utökat stöd för Dolby Atmos
  • Ett effektivt och transparent sätt som ger artister kontroll och översikt i utbetalningar av royalties

KNM var den enda label distributör som checkade av alla boxar i vår jakt. Detta gör oss både säkra och förväntansfulla inför vår gemensamma resa framåt.

Kontor New Media logo

Vad innebär partnerskapet? 

Rent praktiskt påverkar det inte artister och band vad gäller produktionen eller sättet att jobba med oss på KMR Studios. Det ökar inte heller våra priser som konsekvens av partnerskapet. Däremot erbjuds nu våra artister och band, mer tjänster, mer möjligheter och mer kontroll med allt som relaterar releasen av deras musik. Tjänster som ger er musik de bästa förutsättningarna för allt gällande royalties och publicering av musikvideos.

Är du sugen på att påbörja ditt nästa musikprojekt? Om du vill veta mer om vad som ingår när du ger ut musik via KMR Studios kan du läsa mer på vår hemsida eller höra av dig till oss direkt. 

Senaste nyheterna

KMR Studios ny partner med internationell distributör Kontor New Media

Under april 2024 skrevs avtalen på och partnerskapet mellan KMR [...]

Inspelning av en Malmsjöflygel i Dolby Atmos

KMR Studios spelade in Johan Sundelöfs nya skiva "Peace in [...]

Dolby Atmos fältinspelning i Stillhetens Kapell

KMR Studios spelade in Bella Donna damkör i Dolby Atmos [...]

The Quadraphonic Leslie Experience

Den 24 maj 2024 bjuder Andreas Hellqvist in entusiaster av [...]

Kontakta oss

KONTAKTA OSS


VÅR PORTFOLIO

LYSSNA I DOLBY ATMOS

LYSSNA I STEREO