En Unik Dolby Atmos-Inspelning på KMR Studios

Tidigt i våras var det dags för oss i arbetslaget på KMR Studios att göra en unik inspelning i Dolby Atmos. Huvudtekniker Filip Killander ledde teamet, som också bestod av inspelningstekniker Kasper Randler och fotograf Erik Almqvist. Vi hade fått möjligheten att spela in hemma hos Johan Sundelöf, en begåvad pianist med en imponerande Malmsjöflygel. Inspelningen skulle bli en del av Johans kommande album, ”Peace in the Present”, som befinner sig i jazzens värld men med vissa klassiska element som också letar sig in i musiken. Johans spelstil är säker och stämningsfull, och hans musik har en förmåga att få lyssnaren att stanna upp, reflektera och känna. Vi på KMR Studios har gjort många fältinspelningar, men något kändes unikt med denna. Att få tillåtelse att spela in i en artists hem tillförde en unik dimension. Det gav inspelningen en personlig prägel och ett annat perspektiv på musiken, samtidigt som det gav en djupare inblick i artistens kreativa skapande.
Johan Sunderlöv Bild-3

Malmsjöflygeln: En Akustisk Skatt

Malmsjöflygeln, byggd i Sverige och känd för sin överlägsna kvalitet, är ett instrument med en djup och fyllig klang. Den är inte bara ett verktyg utan ett konstverk i sig, och dess förmåga att producera både kraftfulla och subtila nyanser gör den särskilt lämpad för inspelningar i rumsligt ljud som Dolby Atmos. I egenskap av huvudtekniker tog Filip Killander på sig uppgiften att strategiskt placera mikrofoner runt flygeln för att maximera dess akustiska potential. En uppgift som denna kräver förståelse för formatet, men också en kreativitet och anpassningsförmåga för den miljö man befinner sig i. Om du är nyfiken på att läsa mer kring hur man kan tänka kring mixning i Atmos kan du läsa vår artikel om det ämnet.
Johan Sunderlöv Bild-2

En Oväntad Gäst och Ett Lyckat Resultat

Under inspelningen hade teamet även sällskap av Johan Sundelöfs nyfikna katt, som strosade omkring och ibland krävde lite uppmärksamhet. Trots dessa avbrott tyckte vi alla att kattens närvaro främst var ett charmigt inslag i en härlig inspelning! Att spela in i Johans hem skapade en avslappnad och inspirerande atmosfär, vilket gjorde att musiken verkligen kunde blomma ut. Det kändes verkligen som helt rätt tillvägagångssätt för att fånga flygelns rika klang och Johans känslofyllda spel. När de första tonerna av ”Peace in the Present” spelades upp i studion, kände både vi på KMR Studios och Johan Sundelöf oss väldigt nöjda med resultatet. Flygelns ljud växte verkligen i Atmos-formatet och skapade en djup och omslutande ljudbild. Att få arbeta i artistens eget hem visade sig vara en ovärderlig upplevelse. Att jobba på det sättet fördjupar ständigt ens förståelse för musik – det är verkligen ett oöverträffligt sätt att komma nära både musiken och artisten.
 

Fältinspelning med KMR

Är du intresserad av att spela in din musik någon annanstans än i studio? Har du alltid drömt om hur din musik skulle låta i en kyrka, eller kanske i en ödslig skog? Kontakta oss på KMR så kan vi boka in ett kostnadsfritt projektmöte där vi diskuterar hur detta skulle kunna gå till och hur vi kan hjälpa dig!

Senaste nyheterna

KMR Studios ny partner med internationell distributör Kontor New Media

Under april 2024 skrevs avtalen på och partnerskapet mellan KMR [...]

Inspelning av en Malmsjöflygel i Dolby Atmos

KMR Studios spelade in Johan Sundelöfs nya skiva "Peace in [...]

Dolby Atmos fältinspelning i Stillhetens Kapell

KMR Studios spelade in Bella Donna damkör i Dolby Atmos [...]

The Quadraphonic Leslie Experience

Den 24 maj 2024 bjuder Andreas Hellqvist in entusiaster av [...]

Kontakta oss

KONTAKTA OSS


VÅR PORTFOLIO

LYSSNA I DOLBY ATMOS

LYSSNA I STEREO