Vilka streamingtjänster för film/serier stödjer Dolby Atmos?

I takt med teknologins framsteg strävar streamingtjänster ständigt efter att förbättra användarupplevelsen, och ljudkvalitet är inget undantag. Dolby Atmos är en avancerad ljudteknik som har integrerats i streamingtjänster för att förändra sättet vi upplever ljud på. Tidigare format som stereo och Dolby 5.1 Surround har endast erbjudit ljud i en ”platt” ljudmiljö. ”Platta” ljudformat som stereo och Dolby 5.1 Surround för med sig begränsningar i ljudåtergivning. Stereo endast kan göra skillnad på ljud som upplevs till höger eller vänster om lyssnaren, och Dolby 5.1 Surround kan göra en tydlig distinktion mellan till höger, vänster, bakom och framför lyssnaren. Dolby Atmos, å andra sidan, tillåter dig även att höra en höjddimension. Detta innebär att du även kan uppleva ljud som är placerat ovanför dig som lyssnare. Genom att införa höjddimensionen i ljudspåren skapar Dolby Atmos en 3-dimensionell ljudmiljö, vilket innebär att ljudet rör sig fritt runt lyssnaren.

Streamingtjänster som höjer ljudupplevelsen med Dolby Atmos:

  • Netflix: Netflix är en av de mest populära plattformarna för film och TV. De har tagit steget in i ljudets framtid med stöd för Dolby Atmos vilket ger tittare möjligheten att njuta av sina favoritfilmer och serier med ett ljudspår som rör sig fritt runt dem.
  • SVT Play: I Sverige har vi också börjat anpassa oss efter framtidens ljudformat. SVT Play erbjuder numera Atmos-stöd!
  • Disney+: Hem för en omfattande katalog av Disney, Pixar, Marvel och Star Wars, erbjuder också Dolby Atmos-stöd. Detta innebär att fantastiska världar inte bara visas på skärmen utan också omger lyssnarna med en förstklassig ljudupplevelse.
  • Amazon Prime Video: Amazon Prime Video har integrerat Dolby Atmos-stöd för vissa titlar, vilket ger användare möjlighet att uppleva högkvalitativt ljud i kombination med deras omfattande utbud av filmer och TV-serier.
  • Apple TV+: För Apple-entusiaster erbjuder Apple TV+ en rad originalprogram och filmer med Dolby Atmos-ljud. 
  • HBO Max: På HBO Max erbjuds titlar med Dolby Atmos-kompatibelt ljud. Här kan du titta på exempelvis Game Of Thrones eller Stålmannen i framtidens ljudformat!
  • Paramount+: Även Paramount+ har sett till att hänga med i utvecklingen och kan även de erbjuda ett flertal serier och filmer med Dolby Atmos-ljud.

Inte alla streamingtjänster har hunnit uppgradera till Dolby Atmos-stöd för hela, eller ens delar av sin katalog, ännu. Tre stora streamingtjänster som fortfarande helt saknar stöd för Atmos är Viaplay, Hulu och Sky Showtime. Dessa tjänster erbjuder istället Dolby 5.1, vilket är en äldre föregångare till Dolby Atmos.

Avslutningsvis

Vi rekommenderar att ni söker er till de streamingtjänster som har stöd för Atmos, som exempelvis de 6 streamingtjänsterna vi listat ovan. Genom att stödja Dolby Atmos utmärker sig dessa streamingtjänster på det sättet att de erbjuder sina användare en överlägsen ljudupplevelse. För att dra full nytta av Dolby Atmos krävs dock en kompatibel ljudanläggning och samt uppspelningsenhet. Innan du dyker in i nästa filmkväll eller musiksession, se till att din enhet och streamingtjänst är redo att leverera en ljudupplevelse som ger dig något extraordinärt.

Läs mer om KMR:s tjänster i Dolby Atmos.

Arbeta i Dolby Atmos

Läs mer artiklar om Dolby Atmos

Film och serie-streamingplattformar som stödjer Dolby Atmos

Information för dig som vill veta mer om Dolby Atmos och vilka film/serie–streamingplattformar som egentligen [...]

3D objekt i Logic Pro

I denna artikeln kommer vi prata om Dolby Atmos 3D objekt och hur man använder [...]

Surround Panner i Logic Pro

I denna artikel kommer vi att tips om hur man börja arbeta med panorering i [...]

Se alla artiklar om Dolby Atmos

KONTAKTA OSS


VÅR PORTFOLIO

LYSSNA I DOLBY ATMOS

LYSSNA I STEREO