Vilka streamingtjänster för musik stödjer Dolby Atmos?

Dolby Atmos är en avancerad ljudteknik som erbjuder en mer uppslukande ljudupplevelse genom att introducera höjd dimension till ljudspår. I stället för att begränsa ljudet till traditionell stereoljud eller surroundljud, tillåter Dolby Atmos ljudet att röra sig fritt runt lyssnaren i en 3D-rymd, inklusive ovanifrån. Detta ger lyssnarna en känsla av att vara omgivna av musiken, med ljud som rör sig fritt runt dem. Dolby Atmos användes ursprungligen i biografer för filmupplevelser men har nu också expanderat till musik och hemmaunderhållning.

När det gäller musiktjänster som stöder Dolby Atmos inkluderar:

  1. Apple Music: Apple Music erbjuder utvalda låtar och album i Dolby Atmos. För att uppleva detta krävs en prenumeration på Apple Music och en enhet som stöder Dolby Atmos.
  2. Tidal: Tidal är känt för att erbjuda högkvalitativ ljudströmning och stödjer Dolby Atmos för musik. Användare med Tidal HiFi-abonnemang och kompatibla enheter kan njuta av musik i Dolby Atmos-kvalitet.
  3. Amazon Music HD: Amazon Music HD ger användare tillgång till en stor katalog av låtar i högupplöst ljud, inklusive några i Dolby Atmos. För att lyssna på Dolby Atmos-innehåll behöver du en prenumeration på Amazon Music HD och en kompatibel enhet.

 

Vilka fördelar erbjuder användningen av Dolby Atmos i streamingtjänster för musik?

  1. Immersiv upplevelse: Dolby Atmos skapar en 3D-ljudmiljö som tillåter ljudet att röra sig fritt runt lyssnaren. Detta ger en mer fördjupad och uppslukande musikupplevelse.

  2. Högre ljudkvalitet: Tekniken tillåter en mer exakt och detaljerad ljudproduktion, vilket kan resultera i en högre ljudkvalitet. Det ger även en bättre återgivning av musikens nyanser och finesser.

  3. Kreativ frihet: Dolby Atmos ger ljudproducenter och artister möjlighet att experimentera med ljudets positionering. Detta gör det möjligt att skapa unika ljudlandskap som tidigare inte var möjliga med traditionella ljudformat.

  4. Modern teknik: Användningen av avancerad ljudteknik som Dolby Atmos håller musik-streamingtjänsterna relevanta och i framkant av modern teknologi.

  5. Ett sätt att utmärka sig: För musiktjänster kan stöd för Dolby Atmos fungera som ett sätt att utmärka sig på och locka användare som söker en förbättrad ljudupplevelse.

Sammanfattningsvis möjliggör Dolby Atmos i musikstreamingtjänster en mer engagerande och kraftfull ljudupplevelse, samtidigt som det erbjuder en möjlighet för tjänsterna att särskilja sig i den konkurrensutsatta musikstreamingmarknaden.

Läs mer om KMR:s tjänster i Dolby Atmos.

Arbeta i Dolby Atmos

Läs mer artiklar om Dolby Atmos

Film och serie-streamingplattformar som stödjer Dolby Atmos

Information för dig som vill veta mer om Dolby Atmos och vilka film/serie–streamingplattformar som egentligen [...]

3D objekt i Logic Pro

I denna artikeln kommer vi prata om Dolby Atmos 3D objekt och hur man använder [...]

Surround Panner i Logic Pro

I denna artikel kommer vi att tips om hur man börja arbeta med panorering i [...]

Se alla artiklar om Dolby Atmos

KONTAKTA OSS


VÅR PORTFOLIO

LYSSNA I DOLBY ATMOS

LYSSNA I STEREO