Entreprenör, producent och artist

Bakgrund
Vid första anblick kan resan som Filip Killander gjort uppfattas som spretig, men frågar du honom själv så har den varit spikrak. Efter tre års studier av entreprenörskap påbörjade han direkt studera på högskolan i Halmstad. Tre år senare tog han sin kandidat i Social Psykologi. Samtidigt med studierna arbetade han heltid med att starta, driva och optimera barer, nattklubbar och ett café. Mest uppmärksammad är baren Liam’s Bar & Café. Efter kandidaten flyttade Filip till Uppsala för att omedelbart påbörja studier som två år senare ledde till en master i psykologi vid Uppsala Universitet. 

Efter studierna tog Filip jobbet som projektledare på en mediebyrå. Under de kommande 3 åren hjälpte han små och stora företag med deras marknadsföring. Jobbet gick ut på att lära känna företagen och baserat på deras marknadsbudget skapa strategier för att optimera deras omsättning. Efter 3 år blev Filip rekryterad som kommunikations- och marknadschef hos ett lokalt Uppsalaföretag. Vid det företaget fortsatte han arbeta med marknadsföring, men med ett allt större fokus på intern kommunikation.

KMR Personal 2022 Oktober- Filip Killander

Musikproducent och artist

Hur hamnade vi här?
För att summera resan hittills: 

  • 3 år i krogbranchen med fokus på optimering av lokaler, utbildning av personal, inköp, bokföring, marknadsföring och en hel del stresshantering. 
  • 4 år i mediebranchen med fokus på marknadsstrategier och interna processer. 
  • 5 år av Universitetsstudier, en kandidat i socialpsykologi och en master i psykologi. 

Med denna erfarenhet i ryggen startade Filip 2019 det som skulle komma att bli Killander Music Records (KMR Studios). Det hela började med att han började läsa om hur han självständigt skulle kunna ge ut sin egna musik. Att säga att det tog honom längre än tänkt är en rejäl underdrift. För att läsa mer om KMR:s resa så surfa över till vår Om Oss-sida för mer information.

kmr studios nordisk film bio i uppsala

Grundare av KMR Studios

Sedan början av 2021 har Filip Killander arbetat heltid med KMR Studios vars verksamhet växt explosionsartat sedan starten. Under tre år har verksamheten vuxit från en anställd till idag åtta. Dessa åtta anställda är fyra producenter, två IT-ansvariga, en lokalansvarig och en revisor. 

Filips ansvarsområde idag är främst fokuserat på två områden; att arbeta tätt med större musikprojekt med artister, band och företag, samt företagsutveckling och samarbeten. 

Vill du komma i kontakt med Filip så gör du det enklast via vår kontaktsida eller via formuläret längst ned på den här sidan. 

KONTAKTA OSS


VÅR PORTFOLIO

LYSSNA I DOLBY ATMOS

LYSSNA I STEREO