Entreprenör, producent och artist

Bakgrund
Till en början kan resan som Filip Killander gjort uppfattas som spretig, men frågar du honom själv så har den varit spikrak. Efter tre år studier av entreprenörskap påbörjade han direkt studera på högskolan i Halmstad. Tre år senare tog han sin kandidat i Social Psykologi. Samtidigt med studierna arbetade han heltid med att starta, driva och optimera barer, nattklubbar och ett café. Mest uppmärksammat är baren Liam’s Bar & Café. Efter kandidaten flyttade Filip till Uppsala för att omedelbart påbörja studierna som två år senare ledde till en master i psykologi vid Uppsala Universitet. 

Efter studierna tog Filip jobbet som projektledare på en mediebyrå där han under de kommande 3 åren skulle hjälpa små och stora företag med deras marknadsföring. Jobbet gick ut på att lära känna företagen och baserat på deras marknadsbudget skapa strategier för att optimera deras omsättning. Efter 3 år blev Filip rekryterad som kommunikations- och marknadschef hos ett lokalt Uppsalaföretag där han fortsätta arbeta med marknadsföring, men med ett allt större fokus på intern kommunikation.

KMR Personal 2022 Oktober- Filip Killander

Musikproducent och artist

Hur hamnade vi här?
För att summera resan hittills: 

  • 3 år i krogbranchen med fokus på optimering av lokaler, utbildning av personal, inköp, bokföring, marknadsföring och en hel del stresshantering 
  • 4 år i mediebranchen med fokus på marknadsstrategier och interna processer 
  • 5 år av Universitetsstudier, en kandidat i socialpsykologi och en master i psykologi 

Med denna erfarenhet i ryggen startade Filip 2019 det som skulle komma att bli Killander Music Records (KMR Studios). Det hela började med att han började läsa om hur han självständigt skulle kunna ge ut sin egna musik. Att säga att det tog honom längre än tänkt är en rejäl underdrift. För att läsa mer om KMR:s resa så surfa över till vår Om Oss-sida för mer information.

Acoustic Vibes - Filip killander

Grundare av KMR Studios

Sedan början av 2021 har Filip Killander arbetat heltid med KMR Studios vars verksamhet växt explosionsartat sedan starten. Under tre år har verksamheten vuxit från en anställd till idag åtta; fyra producenter, två IT-svariga, en lokalansvarig och en revisor. 

Filips ansvarsområde idag är främst fokuserat på två områden; att arbeta tätt med större musikprojekt med artister, band och företag, samt företagsutveckling och samarbeten. 

Vill du komma i kontakt med Filip så gör du det enklast via vår kontaktsida eller via formuläret längst ned på den här sidan. 

Ta kontakt med oss!    Portfolio

    Lyssna vart du vill