Ha din praktik på ett skivbolag och inspelningsstudio

KMR Studios är både en plats (vår studio i Uppsala City) och ett community (en samling av artister, musiker och samarbetspartners). Vårt mål är att hjälpa till och få vara en del av resan när artister förverkligar sina drömmar. På den här sidan kan du läsa om vad vi erbjuder dig som vill söka praktikplats här, vad vi önskar att du erbjuder oss som praktikant samt hur du ansöker om praktikplats hos oss. Läs vidare om du vill veta mer om hur det är att ha sin praktik på ett skivbolag och inspelningsstudio!

Vad erbjuder praktikplatsen?

Vi erbjuder möjligheten att få insyn och vara delaktig i praktiskt arbete inom musikbranschen – med möjlighet för ett fortsatt samarbete efter praktiktiden. Vi är öppna för praktikanter inom musik, marketing och design.

Vad letar vi efter hos praktikanten?

Det vi letar efter är ödmjuka, driftiga och ambitiösa praktikanter som kan vara stöd i projekten vi har med våra artister. Arbetet kan vara alltifrån editering av sång och musikproduktion till hantering av sociala medier och editering av bilder.
Du är även minst 20 år och har körkort.

Särskilda krav på praktikant

Musik
De minimikrav vi ställer på blivande praktikanter inom musikproduktion, mixning eller mastering är; Du arbetar i Logic Pro X (minst 3 års erfarenhet), Har en Melodyne licens (samt erfarenhet av att använda verktyget).

Grafik
Du som söker en praktiktjänst relaterad till grafisk formgivning (bild/video) behöver ha tillgång till Photoshop, DaVinci Resolve, och Lightroom.

Webb
Söker du en praktiktjänst relaterad till webbdesign/utveckling eller liknande områden så förväntar vi oss en viss förförståelse för det du vill fördjupa dig inom.

Viktig information

  1. Besvara och skicka in formuläret nedan. Ring oss inte. Vi sitter ofta i sessioner och har begränsad möjlighet att svara i telefon.
  2. I formuläret vill vi ha så mycket information som möjligt om dig och vad du vill utvecklas inom. Länkar, bilder, ljudklipp och texter. Ju mer desto bättre.
  3. Vi återkopplar till dig så snabbt vi kan. Vi svarar alltid, även när vi inte kan erbjuda en praktikplats.

Skicka in ansökan