Spotify for Artists

Att bli verifierad som artist hos Spotify kan verka svårare än vad det egentligen är. Fördelarna med att bli det är att du kan logga in på hemsidan eller appen ”Spotify for Artists” – en plats där du kan uppdatera bilder, skriva texter om dig som artist som dina fans sen kan läsa, uppdatera din Canvas direkt från din mobil (läs mer om Canvas), se statistik och mycket annat roligt. Här på sidan har vi summerat och tagit bilder på hur du går tillväga för att bli verifierad!

6 steg för att bli verifierad

1. Logga in på Spotify for Artists

Logga in på Spotify for Artists. Tryck sedan på ”GET ACCESS”.

Guide - bli verifierad hos Spotify 2

 

2. Välj ”Artist or Manager”

Guide - bli verifierad hos Spotify 3

 

3. Välj ”Continue”

Guide - bli verifierad hos Spotify 3

 

4. Välj ditt namn

Sök på ditt artistnamn och klicka sedan på ditt namn för att välja det (om din musik ej släppts än behöver du kopiera in din så kallade Spotify URI, fråga din distributör om detta).

Guide - bli verifierad hos Spotify 3

 

5. Tryck på ”Skip Instant Access”

skip instant access Spotify for artists

 

6. Logga in med din Spotify

Logga in med din Spotify och verifiera sedan genom att logga in på din twitter eller skicka andra länkar till någon av dina sociala medier där du använder samma mailadress som du har kopplat till din Spotify. Det är viktigt att detta syns för att de ska kunna ge dig tillgång

Guide - bli verifierad hos Spotify 7

Extra tips

Ibland kan det vara svårt att bli verifierad även om det är du som är artisten. Här kommer några extra tips på vad du kan göra för att se till att du får tillgång snabbt och enkelt:

  1. Artist på Instagram
    Se till att din Instagram-profil är en ”artist-profil”. Detta kan du ändra via: Din profil / Inställningar / Konto / Växla till professionellt konto. Välj sedan företag eller kreatör, vad du väljer spelar ingen roll. Var även nog med att din profil inte är inställd som ”privat”. Se till att den är offentlig/öppen så att användare inte behöver följa dig för att kunna se dina inlägg. 
  2. Mailadress
    För att Spotify ska kunna säkerställa att du är den artist du utger dig för att vara så behöver mailadressen som du har kopplad till ditt Spotify-inlogg synas i din profil på Instagram. Detta gör du genom att gå in på din profil på Instagram, klickar på ”redigera”, sedan på ”kontaktalternativ”.
  3. Bilder
    Se även till att du har omslagsbilden till din singel utlagd på din Instagram-profil. Det skadar inte att vara extra tydlig (det gör det enklare för Spotify – vilket är en fördel för alla).

Behöver du hjälp med detta, eller är intresserad av att ta din musik till nästa nivå med hjälp av ett gäng väldigt musikintresserade människor? Ta gärna kontakt med oss via formuläret nedan eller läs mer om hur vi kan hjälpa dig i din musikkarriär.

Guider & Tips

Kontakta oss

KONTAKTA OSS


VÅR PORTFOLIO

LYSSNA I DOLBY ATMOS

LYSSNA I STEREO