Vi har nu kommit en bra bit in på 2023 och frågan som många marknadsförare, artister och influensers ställer sig dagligen är fortfarande: Hur går man viral på Instagram? Det ska vi kolla närmare på i den här artikeln.

Vill du ha personlig rådgivning och coachning om hur du kan utveckla dina sociala plattformar så kan vi hjälpa dig. Läs mer

Utbildningar

5 steg för att gå viral på Instagram 2023

  1. Steg 1: Reels! Bildernas tid är förbi. Reels är sättet för dig att nå ut till nya fans och följare. Instagram har till och med gått ut och sagt så här: Reels är designat för att nå nya personer. 
  2. Steg 2: Instagram Reels är alltså det enda sättet för dig att växa på Instagram 2023. Nu gäller det att göra korta och/eller intressanta videor. Se till att något nytt händer var och varannan sekund. Du vill hålla kvar tittaren så länge som möjligt på ditt inlägg. I början av varje video vill du fånga tittarens intresse. Det kan vara i form av en fråga som du besvarar under videon, att du direkt visar något intressant/roligt/spännande, ett kontroversiellt påstående eller snabba rörelser.
  3. Steg 3: Ta hand om dina följare. Förr eller senare kommer du få din första virala video. Då måste du ta tillvara på alla nya fans. Svara på varje kommentar och varje DM. Instagram är en social plattform och det är precis så du ska använda den. Svara på allt! Om du känner dig bekväm rekommenderar vi även att du går live och pratar/umgås med dina följare. Ju starkare band du har med dina följare desto mer kommer dem gilla/kommentera/dela dina inlägg.
  4. Steg 4: Studera din statistik. Gör mindre av det som inte fungerar och lägg dubbelt så mycket fokus på det som faktiskt får mycket engagemang.
  5. Steg 5: Va beredd på förändring. Instagram förändras hela tiden. Det som fungerar i början av 2023 kan mycket väl ha förändrats i slutet av året. Våga att testa nytt!
Scrollar på telefonen

Extratips!

Att vara tydlig mot sina följare och mot Instagram som plattform är fortfarande väldigt viktigt. Håll dig till ditt område. Om du byter mellan ämnen eller gör helt olika videor kommer troligen inte lika många följare interagera med ditt inlägg (för dessa följare började följa dig på grund av ett annat inlägg). 

Om du däremot är tydlig blir det lättare för Instagram att veta vilka användare som ska få se dina inlägg. När rätt personer, som faktiskt är intresserade, ser inläggen ökar chanserna för att du får mer följare.

Instagram gillar när du använder dig av alla deras funktioner. Därför bör du även lägga upp bilder och stories. Se det som ett verktyg för att kunna visa upp alla dina olika sidor! 

Högst troligen går du inte viral efter en video utan du kommer behöva kämpa för det. Lycka till och ge inte upp!

Ta hjälp av proffs

Är du intresserad av att få privat vägledning eller coachning att komma igång med dina sociala medier? Eller har du en en låt som du vill spela in och ge ut på Spotify? Ta kontakt med oss så hjälper vi dig. 

Boka coachning Kontakta oss

Artiklar om Instagram

Skapa och optimera din: Instagram-profil

Instagram är fortfarande en av jättarna när det kommer till Sociala medier och ett väldigt [...]

Hur du går viral på Instagram 2023

Vi har nu kommit en bra bit in på 2023 och frågan som många marknadsförare, [...]

Hur Instagrams algoritm fungerar!

Känns det som att aldrig får fler följare, gilla-markeringar och visningar? I den här artikeln [...]

Hur, när och vad du borde lägga upp på Instagram

Instagram har förändrats. Plattformen som i början va riktad enbart mot bild går nu mer [...]

Kontakta oss

KONTAKTA OSS


VÅR PORTFOLIO

LYSSNA I DOLBY ATMOS

LYSSNA I STEREO