Hur, när och vad du borde lägga upp på Instagram

Instagram har förändrats. Plattformen som i början va riktad enbart mot bild går nu mer och mer mot video. Frågan är, vad ska man nu lägga upp för att få mycker visningar, gilla-markeringar och följare? I den här artikeln tar vi upp det senaste kring just detta!

Vill du ha skräddarsydd rådgivning på plats i en musikstudio eller över videomöte? Ta kontakt med oss så hjälp vi dig vidare. Läs mer

Utbildningar

Fördelning av innehåll

Reels och vanliga inlägg

Reels och vanliga inlägg bör vara ditt största fokus. Om du vill lägga upp ett vanligt inlägg rekommenderar vi att du gör det i en “karusell” (flera bilder bredvid varandra i samma inlägg), då detta gör att följarna stannar längre på ditt inlägg. Hur ofta ska du posta Reels och vanliga inlägg? Det som har visat sig effektfullt för att snabbt växa på Instagram är att vara kontinuerlig och aktuell. Du bör posta minst ett par inlägg i veckan men gärna varje dag!

Instagram har gått ut och sagt att video är framtiden för plattformen och därför borde du fokusera extra mycket på det. Just nu tävlar Instagram med TikTok om uppmärksamheten, därför kan du lätt få mycket visningar på Reels.

Telefon visar Instagram

Stories

Stories är ett perfekt sätt att knyta ann till dina följare. Här kan du vara personlig och ärlig. Visa upp lite “behind the scenes” och mer om vem du är. Lägg upp 3-5 stories per dag, gärna utspritt under dagen. Detta gör att du syns mer men inte är “spammig”.

Kolla din statistik!

I slutändan är alla konton olika. Är det något inlägg som får mycket visningar, lägg upp mer liknande. Är det ett annat inlägg som får väldigt lite visningar, bry dig inte om att lägga upp mer av det. Håll koll på din statistik och anpassa dig!

Vill du läsa mer om hur Instagrams algoritm fungerar, klicka här.

Ta hjälp av proffs

Är du intresserad av att få privat vägledning eller coachning att komma igång med dina sociala medier? Eller har du en en låt som du vill spela in och ge ut på Spotify? Ta kontakt med oss så hjälper vi dig. 

Boka coachning Kontakta oss

Kontakta oss

Ta kontakt med oss!    Portfolio