Instagram har förändrats. Plattformen som i början va riktad enbart mot bild går nu mer och mer mot video. Frågan är, vad ska man nu lägga upp för att få mycket visningar, gilla-markeringar och följare? I den här artikeln tar vi upp det senaste kring just detta!

Vill du ha skräddarsydd rådgivning på plats i en musikstudio eller över videomöte? Ta kontakt med oss så hjälper vi dig vidare. Läs mer

Att få följare på Instagram

Fördelning av innehåll

Reels och vanliga inlägg

Reels och vanliga inlägg bör vara ditt största fokus. Om du vill lägga upp ett vanligt inlägg rekommenderar vi att du gör det i en “karusell” (flera bilder bredvid varandra i samma inlägg), då detta gör att följarna stannar längre på ditt inlägg.

Hur ofta ska du posta? Det som har visat sig effektfullt för att snabbt få följare på Instagram är att vara kontinuerlig och aktuell. Du bör posta minst ett par inlägg i veckan men gärna varje dag!

Instagram har gått ut och sagt att video är framtiden för plattformen och därför borde du fokusera extra mycket på det. Just nu tävlar Instagram med TikTok om uppmärksamheten, därför kan du lätt få mycket visningar på Reels.

Telefon visar Instagram

Stories

Stories är ett perfekt sätt att knyta ann till dina följare. Här kan du vara personlig och ärlig. Visa upp lite “behind the scenes” och mer om vem du är. Lägg upp 3-5 stories per dag, gärna utspritt under dagen. Detta gör att du syns mer men inte är “spammig”, vilket kan bidra till att få följare på Instagram.

Kolla din statistik!

I slutändan är alla konton olika. Är det något inlägg som får mycket visningar, lägg upp mer liknande. Är det ett annat inlägg som får väldigt lite visningar, bry dig inte om att lägga upp mer av det. Håll koll på din statistik och anpassa dig!

Vill du läsa mer om hur Instagrams algoritm fungerar, klicka här.

 

Vi vill hjälpa dig!

Är du intresserad av att få privat vägledning eller coachning att komma igång med dina sociala medier? Eller har du en en låt som du vill spela in och ge ut på Spotify? Ta kontakt med oss så hjälper vi dig. 

Boka coachning Kontakta oss

Artiklar om TikTok

Skapa och optimera din: TikTok-profil

TikTok, plattformen där du kan gå från totalt okänd till viral över en natt. För [...]

Slå igenom som artist med Tiktok 2024

2024 är här och Tiktok är fortfarande det bästa sättet för artister att slå igenom. [...]

Hur man gör musik som blir viral på TikTok

Varje dag är det nya artister som får sitt stora genombrott genom att en video [...]

Hur fungerar TikToks algoritm?

I den här artikeln kommer vi gå in på TikToks algoritm fungerar samt hur du [...]

Kontakta oss

KONTAKTA OSS


VÅR PORTFOLIO

LYSSNA I DOLBY ATMOS

LYSSNA I STEREO