Drömmer du om att bli artist? Skulle du vilja jobba med musik? I den här artikeln kommer vi på KMR ge våra bästa tips som kan hjälpa dig navigera dig fram i musikbranschen.

Oftast börjar artister sin resa inom musikvärlden utan ett skivbolag i ryggen och då får man göra mycket av jobbet själv (eller skapa sitt eget team). Hur börjar man då? Jo, börja göra det alla andra artister gör – fast på ditt sätt!

Alla artisters ändlösa cirkel

Steg 1: Skapa musik

Hur man skriver låtar ser olika ut för alla. Testa dig fram och hitta ditt sätt att skriva på. För de flesta poplåtar behövs:

Vill du ha hjälp med någon del av skapandet av musik kan du kontakta oss på KMR.

Steg 2: Släppa musik

När låten är helt klar är det dags att ge den liv, det är dags att släppa den. Det kan du göra själv via en distributör (DistroKid anser vi vara bäst, men det finns många att välja mellan). Vill du ha hjälp med att få upp låtarna på alla musikplattformar kan vi på KMR hjälpa dig!

Artist på scen

Bra låt + bra video = lyssningar

Även om du har en stor budget är inte det en garanti. För att en låt ska skjuta i höjden krävs det att den har något speciellt, något som tilltalar lyssnaren till att lyssna eller interagera med låten. Tyvärr så finns det inget magiskt sätt för att göra en låt viral. Det bästa artister kan göra är att öka sannolikheten. Hur gör man det då? Jo, gör så bra låtar som du bara kan. Gör låtar som du själv tycker om så tycker troligen fler om dom. Kombinera detta med att göra bra videor till Tiktok, Instagram och Youtube så ökar chanserna ytterligare.

Vi rekommenderar att du strävar efter att knyta an till så många fans/följare som möjligt genom dina sociala medier. Ju större följarskala desto större chans för att dina låtar får stor spridning.

Vill du veta mer eller ha hjälp med att lägga upp en marknadsstrategi kan du kontakta oss genom att klicka på knappen nedan!

Det viktigaste

Att bli en artist som attraherar en publik i många år kräver att du tänker långsiktigt. En viral låt är inte det som kommer avgöra. Gör bra musik och marknadsför dom genom personliga, roliga eller intressanta videor så kommer du successivt bygga en större fanbase. Sen är det upp till fansen om låten går viral eller inte!

Ta hjälp av proffs

Är du intresserad av att få privat vägledning eller coachning att komma igång med dina sociala medier? Eller har du en låt som du vill spela in och ge ut på Spotify? Ta kontakt med oss så hjälper vi dig. 

Boka coachning Kontakta oss

Senaste guiderna

Topp 7 musikstipendier att söka

Vi ger dig en lista på 7 musikstipendier att söka för dig som aktiv i [...]

Film och serie-streamingplattformar som stödjer Dolby Atmos

Information för dig som vill veta mer om Dolby Atmos och vilka film/serie–streamingplattformar som egentligen [...]

Nå ut till influencers med hjälp av SubmitHub

Vill du att din musik ska gå viral? Du kan nå ut till influencers med [...]

Se alla guider och tips

Kontakta oss

KONTAKTA OSS


VÅR PORTFOLIO

LYSSNA I DOLBY ATMOS

LYSSNA I STEREO