Hur man gör musik som blir viral på TikTok

Varje dag är det nya artister som får sitt stora genombrott genom att en video på Tiktok blir viral. Har man tur blir även låten en TikTok-trend och då kan det verkligen sätta fart. I den här artikeln ska vi djupdyka ner i ämnet och prata om hur man gör musik som blir viral på Tiktok.

Hur du får din låt att gå viral på TikTok

 1. Ökat intresse genom betald marknadsföring

  Artister som har stor budget kan på olika sätt skapa hype genom att betala för det. Till exempel kan influensers som postar om videor om låten eller med låten med i bakgrunden få betalt. Detta kan man göra genom att kontakta influensers direkt eller via en ”influenser-agentur”.

 2. Bra låt + bra video = visningar

  Även om du har en stor budget är inte det en garanti. För att en låt skjuta i höjden krävs det att den har något speciellt, något som tilltalar lyssnaren till att lyssna eller interagera med låten. Tyvärr så finns det inget magiskt sätt för att göra en låt viral. Det bästa artister kan göra är att öka sannolikheten. Hur gör man det då? Jo, gör så bra låtar som du bara kan. Gör du låtar som du själv tycker om så tycker troligen fler om dom. Kombinera detta med att göra bra videor till Tiktok, Instagram och Youtube så ökar chanserna ytterligare.

  Vi rekommenderar att du strävar efter att knyta an till så många fans/följare som möjligt genom dina sociala medier. Ju större följarskala desto större chans för att dina låtar får stor spridning.

  Vill du veta mer eller ha hjälp med att lägga upp en marknadsstrategi får du gärna kontakta oss så hjälper vi dig.

 3. Gör låten med TikTok i åtanke

  Oftast börjar vi med att skriva en låt och sen komma på videor som passar till låten. I dagens sociala medier-samhälle med snabba intryck kan det vara en idé att vända på det. Fråga dig frågan, vad vill du göra för videor? Kan du sen göra en låt som passar till det? Ofta behöver låten ha en väldigt stark text och melodi som snabbt drar till sig uppmärksamhet. 

Tiktok hand

Det viktigaste

Att bli en artist som attraherar en publik i många år kräver att du tänker långsiktigt. En viral låt är inte det som kommer avgöra. Gör bra musik och marknadsför dom genom personliga, roliga eller intressanta videor så kommer du successivt bygga en större fanbase. Sen är det upp till fansen om låten går viral eller inte!

Att publicera innehåll kontinuerligt är något som fungerar bra på alla sociala medier, vi rekommendera varmt Later som är både enkel, kraftfull och går att använda gratis. Vi den här länken får du även 10 extra inlägg helt gratis – Later.

Ta hjälp av proffs

Är du intresserad av att få privat vägledning eller coachning att komma igång med dina sociala medier? Eller har du en en låt som du vill spela in och ge ut på Spotify? Ta kontakt med oss så hjälper vi dig. 

Utbildningar Kontakta oss

Artiklar om TikTok

Skapa och optimera din: TikTok-profil

TikTok, plattformen där du kan gå från totalt okänd till viral över en natt. För [...]

Slå igenom som artist med Tiktok 2024

2024 är här och Tiktok är fortfarande det bästa sättet för artister att slå igenom. [...]

Hur man gör musik som blir viral på TikTok

Varje dag är det nya artister som får sitt stora genombrott genom att en video [...]

Hur fungerar TikToks algoritm?

I den här artikeln kommer vi gå in på TikToks algoritm fungerar samt hur du [...]

Kontakta oss

KONTAKTA OSS


VÅR PORTFOLIO

LYSSNA I DOLBY ATMOS

LYSSNA I STEREO