Hur fungerar TikToks algoritm?

Med helt annorlunda algoritmer än andra sociala medier har TikTok ändrat spelreglerna. Nu är det inte mest följare som får flest visningar, gilla-markeringar och kommentarer. Du behöver inte vara ett proffs med dyr kamera. Den som gör bäst videor som fångar användarens intresse vinner. I den här artikeln kommer vi gå in på hur TikToks algoritm fungerar samt hur du kan maximera dina chanser för att gå viralt.

 

Algoritmen, det som är viktigt!

Det enda TikTok bryr sig om är att så många som möjligt ska stanna på plattformen så länge som möjligt. Algoritmen bryr sig alltså mer om hur länge användarna kollar på din video än om hur mycket engagemang (gilla-markeringar, kommentarer och delningar) videon har. Kan du få de flesta att stanna kvar och kolla på hela din video så går den högst troligen viralt. 

Näst högst prioriterar algoritmen hur mycket engagemang din video får. För något som TikTok vill är att ha en plattform där många interagerar. Vilket typ av engagemang som är viktigast är precis som på andra sociala medier:

1: Delningar

2: Kommentarer

3: Gilla-markeringar

Kort och gott så favoriserar algoritmen de videor som flest verkar tycka om.

KMRs tips för att få en video att gå viralt

Vill du kickstarta din artistkarriär, då behöver så många som möjligt få veta vem du är och höra din musik. TikTok är verktyget som kan göra just detta!

“Hooks” – Fånga tittarens intresse direkt
Att få personerna bakom telefonen att stanna upp på just din video kräver att du har en stark “hook”. Det finns olika sätt att fånga uppmärksamheten. Till exempel genom att ställa en fråga (som du sen svarar på under videon), hastiga rörelser eller ett ovanligt/kontroversiellt uttalande. Här får du testa dig fram till vad som funkar för dig.

Trender
I och med att TikTok väljer att visa upp innehåll som dem vet får användarna att stanna på plattformen fungerar trender väldigt bra. Titta på vad andra gör? Vad för videor för mycket visningar just nu? Gör det!
Samma sak gäller för olika ljud. Är det något speciellt ljud/låt som trendar på TikTok? Använd det ljudet för att få fler visningar.

Korta och snabba videor
Använd dig av korta videor där mycket händer. Prata snabbt, många “scenbyten” och så vidare. Detta gör att du sannolikt får användare som kollar på hela din video.

Läs mer om hur du kan skapa virala videor här.

Att publicera innehåll kontinuerligt är något som fungerar bra på alla sociala medier, vi rekommendera varmt Later som är både enkel, kraftfull och går att använda gratis. Vi den här länken får du även 10 extra inlägg helt gratis – Later.

Ta hjälp av proffs

Är du intresserad av att få privat vägledning eller coachning att komma igång med dina sociala medier? Eller har du en en låt som du vill spela in och ge ut på Spotify? Ta kontakt med oss så hjälper vi dig. 

Boka coachning Kontakta oss

Artiklar om TikTok

Skapa och optimera din: TikTok-profil

TikTok, plattformen där du kan gå från totalt okänd till viral över en natt. För [...]

Slå igenom som artist med Tiktok 2024

2024 är här och Tiktok är fortfarande det bästa sättet för artister att slå igenom. [...]

Hur man gör musik som blir viral på TikTok

Varje dag är det nya artister som får sitt stora genombrott genom att en video [...]

Hur fungerar TikToks algoritm?

I den här artikeln kommer vi gå in på TikToks algoritm fungerar samt hur du [...]

Kontakta oss

KONTAKTA OSS


VÅR PORTFOLIO

LYSSNA I DOLBY ATMOS

LYSSNA I STEREO