2024 är här och Tiktok är fortfarande det bästa sättet för artister att slå igenom. I den här artikeln ska vi gå igenom hur du kan använda Tiktok för att nå ut med din musik och få fler fans.

TikTok har förändrats

Sen Tiktok blev stort i Sverige har plattformen förändrats otroligt mycket. En app som i början enbart användes av unga har nu utvecklats till plattformen nästan alla vänder sig till för underhållning. Är du artist och vill nå ut med din musik är TikTok nästan ett måste.

Vi på KMR har varit med sen starten av TikTok och studerat många artister som gått från okända till sina stora genombrott över en natt. Det som fungerade för tre år sen fungerar inte idag och det som fungerar idag kommer högst troligen inte fungera om ett par år. Vårt råd är att följa med i utvecklingen. Konsumera TikTok varje vecka och se hur virala videor förändras. Är det korta eller långa videor? Vad är det för typ av innehåll? Vad händer dom första tre sekunderna i videorna (hooken)?

Låt oss nu prata om hur du kan använda dig av TikTok som artist i år (2024)!

Det vi kommer gå igenom är:

 • Vem är du som artist
 • Vad ska du lägga upp?
 • Vanliga fel som vi ser artister gör varje dag
 • Contentplan
Tiktok telefon

Vem är du som artist?

Alla artister har olika egenskaper, styrkor och svagheter. Därför kan och bör en TikTok-strategi se olika ut från artist till artist. Svara på dessa frågor ärligt för dig själv. Det kommer hjälpa dig att lägga en plan framåt.

 • Är du rolig, utåtriktad och gillar att prata? Kan du underhålla en publik? (Då kanske vloggar eller trender är för dig)
 • Har du en speciell och bra röst? (Då kanske covers är för dig)
 • Kan du redigera videor på ett proffsigt sätt? (Då kanske längre videor är för dig)
 • Kan du, eller gillar du att dansa? (Då kanske du kan dansa till dina låtar?)

Det vi vill komma fram till här är att du bör lägga upp videor utefter dina styrkor. På sådant sätt kommer du mycket snabbare få en större följarskara.

artist spelar in tiktok

Planera för att lyckas

Va kul, du har bestämt dig för att ge TikTok en riktig chans. Nu kör vi!

Första veckorna rekommenderar vi att du konsumerar TikTok och testar dig fram. Detta gör vi för att hitta vad för content som fungerar för dig och vad din publik gillar. När du ser att något fungerar, gör mer av detta (om det passar ditt varumärke som artist)!

Det absolut viktigaste är att planera för att kunna fortsätta lägga upp videor vecka efter vecka, år efter år! 

Ett fel som vi ser många artister gör är att dom tänker alldeles för kortsiktigt. Dom vill bli virala direkt så därför jagar dom trender och ”lätta likes”. Risken är när man får ett väldigt snabbt genombrott är att du inte hinner bygga upp en bra relation med dina fans. Detta kan i sig öka risken för att du blir en One-hit wonder, och det vill vi inte! Så tänk långsiktigt, hur kan du erbjuda så mycket värde som möjligt? Hur kan du bygga en karriär som sträcker sig väldigt många år framåt?

Hur gör man det då? Vårt bästa tips är att du måste vara dig själv till 100%. Gör du det så ökar chanserna drastiskt för att du får riktiga fans.

Att publicera innehåll kontinuerligt är något som fungerar bra på alla sociala medier, vi rekommendera varmt Later som är både enkel, kraftfull och går att använda gratis. Vi den här länken får du även 10 extra inlägg helt gratis – Later.

Vill du ha hjälp eller stöd i hur du kan marknadsföra dig som artist? Kontakta oss för att boka in privat coaching!

Contentplan

Vet du fortfarande inte var du ska börja? Då kan du testa den här strategin som används av många independent-artister som slagit igenom stort. Släpp många låtar, och marknadsför dina egna låtar. Gör TikToks som passar till låtarna. När du är mellan släpp kan du göra mer personliga videor som gör att fansen får lära känna dig bättre.

Content-cirkeln:

 1. Innan du släpper låt: Lägg upp personliga videor (vloggar, trender, videosnuttar från ditt liv)
 2. När du släppt låt: Lägg upp videor där du visar upp låten. Försök att inte sälja på någon låten, visa upp den! Om någon tycker om den så kommer dom vilja lyssna på hela låten.
 3. Början om!

Ta hjälp av proffs

Är du intresserad av att få privat vägledning eller coachning att komma igång med dina sociala medier? Eller har du en en låt som du vill spela in och ge ut på Spotify? Ta kontakt med oss så hjälper vi dig. 

Utbildningar Kontakta oss

Artiklar om TikTok

Skapa och optimera din: TikTok-profil

TikTok, plattformen där du kan gå från totalt okänd till viral över en natt. För [...]

Slå igenom som artist med Tiktok 2024

2024 är här och Tiktok är fortfarande det bästa sättet för artister att slå igenom. [...]

Hur man gör musik som blir viral på TikTok

Varje dag är det nya artister som får sitt stora genombrott genom att en video [...]

Hur fungerar TikToks algoritm?

I den här artikeln kommer vi gå in på TikToks algoritm fungerar samt hur du [...]

Kontakta oss

KONTAKTA OSS


VÅR PORTFOLIO

LYSSNA I DOLBY ATMOS

LYSSNA I STEREO