Skapa och optimera din: TikTok-profil

TikTok, plattformen där du kan gå från totalt okänd till viral över en natt. För att öka chanserna för detta rekommenderar vi att du optimerar din profil. I den här artikeln går vi igenom precis det!

Utforska utbildningar

Vad vill du förmedla?

Innan vi sätter igång är det viktigt att du vet vad du vill få ut av TikTok och hur du vill visa upp dig som varumärke. Är du rolig, ett mysterium, eller en jordnära person? Vad brinner du för? Det är viktigt för att veta hur du ska bygga upp din profil. För din profil är ofta avgörande för om du konverterar en intresserad person till en följare.

TikTok på telefonen

6 tips för att optimera din TikTok-profil

1. Välj rätt profilbild

Din profilbild syns bredvid varje video du lägger upp. Den borde representera dig som brand och reflektera det innehållet du lägger upp. En bra profilbild är ganska positivt men en dålig profilbild kan vara otroligt negativt. Tänk över vilken bild du vill visa upp!

2. Välj ett användarnamn som reflekterar det du vill förmedla

Ett användarnamn som är enkelt och kommunicerar exakt det du vill visa upp. Är du artist så ha ditt artistnamn som användarnamn! Skippa konstiga stavningar och/eller siffror. Om inte ditt namn finns som användarnamn kan det vara en idé att inkludera något som visar på vad du gör. Istället för @erik123 eller @eriiiik kan du välja @eriksmusik.

Det här är viktigt då ditt användarnamn syns överallt. Varje gång du lägger upp en video, kommenterar eller när andra användare taggar dig. Så gör det så tydligt som möjligt för de användare som för första gången ser ditt konto.

3. Lägg tid på en bra biografi

Just nu är TikToks bio begränsad till 80 tecken, så var noga med vad du skriver. Håll det kort, enkelt och berätta direkt om vem du är. Här har du chansen att visa upp din personlighet och varför den potentiella följaren borde följa just dig.

4. Lägg till rätt länkar 

Självklart vill du få dina följare att gå vidare till din hemsida eller din Spotify. Vårt tips är att du inte bara inkluderar en länk utan sätter upp ett konto hos Linktree eller Campsite. Dessa sidor gör det möjligt för dig att referera vidare dina följare till fler än en länk.

5. Inkludera en “Call to action”

Vad vill du få ut av dina följare? Vill du att de ska lyssna på din musik? Det bästa sättet är att lägga till en “call to action” där du nämner att de kan lyssna på din musik. Referera till dina länkar som du precis har satt upp så är du halvvägs hemma.

6. Koppla din TikTok till dina andra sociala medier

Om du använder andra plattformar än TikTok är det ingen tvekan om att du borde koppla dessa till ditt TikTok-konto. Just nu kan du koppla Instagram och Youtube. Ju fler olika sätt som du kan interagera med dina följare desto bättre.

Det viktigaste att ta med sig

Gör inte för mycket! Låt din profil vara stilren och enkel att ta in. Gå rakt på sak och visa vem du är och varför det är värt att följa dig!

Ta hjälp av proffs

Är du intresserad av att få privat vägledning eller coachning att komma igång med dina sociala medier? Eller har du en en låt som du vill spela in och ge ut på Spotify? Ta kontakt med oss så hjälper vi dig. 

Boka coachning Kontakta oss

Artiklar om Instagram

Skapa och optimera din: Instagram-profil

Instagram är fortfarande en av jättarna när det kommer till Sociala medier och ett väldigt [...]

Hur du går viral på Instagram 2023

Vi har nu kommit en bra bit in på 2023 och frågan som många marknadsförare, [...]

Hur Instagrams algoritm fungerar!

Känns det som att aldrig får fler följare, gilla-markeringar och visningar? I den här artikeln [...]

Hur, när och vad du borde lägga upp på Instagram

Instagram har förändrats. Plattformen som i början va riktad enbart mot bild går nu mer [...]

Kontakta oss

KONTAKTA OSS


VÅR PORTFOLIO

LYSSNA I DOLBY ATMOS

LYSSNA I STEREO