Malmsjö flygel i Dolby Atmos

En regnig och mysig lördagmorgon packade vi ihop vår portabla inspelningsstudio. Vi satte sikte på kompositören Johan Sundelöfs bostad en bit utanför Uppsala. Uppdraget var att spela in ett instrumental album på en och samma dag. Sexton låtar skulle spelas in på en Malmsjö flygel i Dolby Atmos – på under fem timmar. Minst sagt en utmaning för både Johan som pianist och för Filip Killander som ansvarade för inspelningen.

Varje låt spelades in i ett stycke, inga klippningar mellan tagningar gjordes. Detta betydde att om sista tangenten som trycktes var fel så var vi tvungna att spela om allt från början. Resultatet blev fantastisk och release av albumet är inte offentligt än men misstänks bli framåt våren 2024. 

fältinspelning malmsjö flygel kmr studios

Med trygghet i fokus

När vi spelar in hos kund är vårt primära fokus att det ska kännas tryggt, avslappnat och roligt. För oss är det en arbetsplats men för våra kunder är det ett hem. Detta är viktigt att komma ihåg av många anledningar. 

KMR:s fokus genom åren har alltid ställts in på att i och utanför studiomiljöer erbjuda artister och band det bästa. Vi vill erbjuda hjälp med att skapa den bästa versionen av artisters och bands musik. Detta på ett sätt som är inte bara är inspirerande, utan även hållbart och roligt. 

Är du nyfiken på att boka ett musikprojekt? Tveka inte på att läsa mer på vår hemsida om detta. Det går också bra att kontakta oss för ett kostnadsfritt möte, så hjälper vi dig gärna vidare.

Senaste nyheterna

The Quadraphonic Leslie Experience

Den 24 maj 2024 bjuder Andreas Hellqvist in entusiaster av [...]

Från vardagsrum till biograf

KMR Studios i Uppsala hjälpte artister att spela in, ge [...]

KMR Studios lanserar: Fotostudion

Läs om KMR Studios nya stora satsning; Fotostudion. En plats [...]

Gamla Uppsala Kyrka i Dolby Atmos

Under produktionen av singeln "Va dig själv" med hiphop-artisten Mujinga [...]

KONTAKTA OSS


VÅR PORTFOLIO

LYSSNA I DOLBY ATMOS

LYSSNA I STEREO