Hur du går viral på Instagram 2022

Frågan som många marknadsförare, artister och influenser ställer sig dagligen. Hur går man viral på Instagram 2022? Det ska vi kolla närmare på i den här artikeln.

Vill du ha personlig rådgivning och coachning om hur du kan utveckla dina sociala plattformar så kan vi hjälpa dig. Läs mer

Utbildningar och Workshops

Vad som krävs för att gå viral

De senaste åren har TikTok tagit över och nu försöker Instagram slå tillbaka. Instagrams gör detta med sin senaste funktion Reels (som är identiskt med TikTok). Det har aldrig tidigare varit lättare att gå viralt. Reels i form av korta videor är alltså A och O för att du ska få många nya följare.

Här nedan har vi radat upp några tips på hur du kan öka dina chanser för att gå viralt.

  1. Lägg upp korta och intensiva videor där du behåller tittaren genom hela videon. Gärna mellan 7-13 sekunder. Det viktiga är att göra videon tillräckligt intressant så tittaren kollar hela videon minst en gång.
  2. Varje video bör innehålla en “hook” i början av videon. Tänkt dig som tidningar använder sig av rubriker för att få läsaren att klicka in på artikeln. På samma sätt ska du använda dig av “hooks”. Det kan vara i form av en fråga som du besvarar under videon, ett kontroversiellt påstående eller snabba rörelser.
  3. Håll dig uppdaterad och lägg upp videor med trendande effekter och musik.
  4. Ha en tydlig plan och håll dig till ditt område. Instagram testar först ditt inlägg mot dina följare och om tillräckligt många interagerar med ditt inlägg visas det för fler. Om du byter mellan ämnen eller gör helt olika videor kommer troligen inte lika många följare interagera med ditt inlägg (för dessa följare började följa dig på grund av ett annat inlägg). Detta gör att inlägget högst troligen inte kommer gå viralt.
  5. Avsluta varje video med en “call to action”. Be dina tittare/följare att göra något. Till exempel att följa dig för mer liknande videor eller att skicka videon till en kompis. Att be dina tittare/följare om detta ökar chanserna att dem faktiskt gör det!
Tjej glasögon Instagram

Tips!

Instagram gillar när du använder dig av deras funktioner. Därför bör du även lägga upp bilder och Stories för att ta hand om dina nuvarande följare. Visa upp din personlighet eller behind the scenes.

Det är även viktigt att du lägger upp kontinuerligt, flera gånger i veckan. Ingen vet vilken video som kommer att gå viralt. Lägg upp, utvärdera, korrigera och lägg upp igen!

Ta hjälp av proffs

Är du intresserad av att få privat vägledning eller coachning att komma igång med dina sociala medier? Eller har du en en låt som du vill spela in och ge ut på Spotify? Ta kontakt med oss så hjälper vi dig. 

Boka coachning Kontakta oss

 

Artiklar om TikTok

Skapa och optimera din: TikTok-profil

TikTok, plattformen där du kan gå från totalt okänd till viral över en natt. För [...]

Slå igenom som artist med Tiktok 2024

2024 är här och Tiktok är fortfarande det bästa sättet för artister att slå igenom. [...]

Hur man gör musik som blir viral på TikTok

Varje dag är det nya artister som får sitt stora genombrott genom att en video [...]

Hur fungerar TikToks algoritm?

I den här artikeln kommer vi gå in på TikToks algoritm fungerar samt hur du [...]

 

Kontakta oss

KONTAKTA OSS


VÅR PORTFOLIO

LYSSNA I DOLBY ATMOS

LYSSNA I STEREO