Hur du får 10 000 följare på Instagram

Många letar efter det hemliga receptet till att få tusentals följare. Spoiler alert – det finns inget hemligt recept. I den här artikeln kommer vi på KMR gå igenom våra bästa tips för att du ska börja växa på Instagram, snabbt!

Att ha många följare på Instagram handlar om 3 steg

  1. Uppmärksamhet

Instagram vill ha användare som stannar på plattformen så länge som möjligt. Kan du hjälpa dem att uppnå detta hjälper dem dig att synas. I detta steg gäller det att du har koll på Instagrams algoritm. Läs mer om den här. I steg 1 vill du locka in användarna till ditt innehåll. Ställ dig frågan, hur kan jag få användarnas uppmärksamhet? Vad kan jag säga eller göra i början en video för att få tittaren att kolla på hela? 

Just nu pushar Instagram sin funktion “Reels”. Detta för att kunna konkurrera mot TikTok som tagit över området. Vill du snabbt få mycket visningar (som kan ge följare) måste du lägga upp korta videor på Reels regelbundet!

Hand håller mobil Instagram

2. Leverera värde

När du väl fått uppmärksamheten måste du ta tillvara på den. Här är det viktigt att ha en plan över vad du vill förmedla. Vad vinner användarna på att kolla på just din video? Levererar du värde i form av utbildning, underhållning eller något annat?

Lägg upp en plan över vad för inlägg du vill lägga upp och varför.

3. Konvertering

När du har fått uppmärksamheten och gett tittaren värde kommer det sista steget. Steget när du gör tittaren till en följare. För att du ska öka dina chanser till konvertering uppmanar vi dig att ha en stark profil. En tilltalade profilbild, en bio som förmedlar varför tittaren ska följa dig och en bra mängd innehåll på din profil.

Vad för typ av inlägg borde du lägga upp?

För att få mycket följare på Instagram rekommenderar vi att du använder dig av alla Instagrams features. Reels och vanliga inlägg för att sprida dig som brand och stories för att visa din personlighet eller visa “behind the scenes”.

Läs mer om vad för typ av innehåll du bör ladda upp här.

Ta hjälp av proffs

Är du intresserad av att få privat vägledning eller coachning att komma igång med dina sociala medier? Eller har du en en låt som du vill spela in och ge ut på Spotify? Ta kontakt med oss så hjälper vi dig. 

Boka coachning Kontakta oss

Artiklar om TikTok

Skapa och optimera din: TikTok-profil

TikTok, plattformen där du kan gå från totalt okänd till viral över en natt. För [...]

Slå igenom som artist med Tiktok 2024

2024 är här och Tiktok är fortfarande det bästa sättet för artister att slå igenom. [...]

Hur man gör musik som blir viral på TikTok

Varje dag är det nya artister som får sitt stora genombrott genom att en video [...]

Hur fungerar TikToks algoritm?

I den här artikeln kommer vi gå in på TikToks algoritm fungerar samt hur du [...]

Kontakta oss

KONTAKTA OSS


VÅR PORTFOLIO

LYSSNA I DOLBY ATMOS

LYSSNA I STEREO