Varför alla artister borde använda sig av TikTok

Att sprida sin musik och sitt varumärke har aldrig tidigare varit så lätt. Artister behöver numera inte ha en stor marknadsföringsbudget, ett stort team eller massa kontakter. TikTok har skapat möjligheten för artister att leva på sin musik utan hjälp av ett skivbolag. I den här artikeln ska vi gå in på varför alla artister borde använda sig av TikTok.

De senaste åren har TikTok snabbt tagit över marknaden. Numera är det inte bara dansande tonåringar som spenderar många timmar på appen. Hela världen finns på TikTok. Det finns många artister, svenska och internationella, som har blivit välkända namn över en natt för att en video har gått viralt.

Exempel på artister som har fått stora hit-låtar från TikTok är:

  • abcdefu” spred sig som löpeld över hela TikTok och detta gjorde att GAYLE fick sitt stora genombrott.
  • Tai Verdes la upp videor från sin bil på låtar han jobbade på. När han postade en video med låten ”A-O-K” fick den snabbt över 10 miljoner visningar. Låten har nu över 200 miljoner streams på Spotify och Tai Verdes turnerar över hela USA.
  • Ett svenskt exempel är Björn Holmgren som la upp en cover på Veronica Maggios låt ”Satan i gatan”. Den videon fullkomligt exploderade. Därefter gjorde han om sin cover till en egen låt och la upp den på Spotify. Låten blev 1:a i Sverige redan första dagen!

Skapa dig en TikTok-profil idag

Har du inte hoppat på TikTok-tåget än? Det är inte för sent! I och med att appen använder sig av en intressebaserad algoritm i stället för en följarbaserad algoritm kan du gå viralt med din absolut första TikTok. Dessutom finns det ganska tydliga riktlinjer som du kan följa för att maximera dina chanser att flera av dina videor går virala. Läs mer om hur Tiktoks algoritm fungerar här.

Med TikToks framfart har även möjligheten för artister att tjäna pengar på sin musik ökat. Fler fans, fler samarbeten, mer streams och fler som vill komma på konserter. Allt detta utan någon ökad kostnad. Läs mer om hur du kan tjäna pengar på TikTok här.

Kort och gott, TikTok är något som alla artister borde använda sig av för att sprida sin musik. Ta chansen nu innan den försvinner!

Att publicera innehåll kontinuerligt är något som fungerar bra på alla sociala medier, vi rekommendera varmt Later som är både enkel, kraftfull och går att använda gratis. Vi den här länken får du även 10 extra inlägg helt gratis – Later.

 

Ta hjälp av proffs

Är du intresserad av att få privat vägledning eller coachning att komma igång med dina sociala medier? Eller har du en en låt som du vill spela in och ge ut på Spotify? Ta kontakt med oss så hjälper vi dig. 

Boka coachning Kontakta oss

Artiklar om TikTok

Skapa och optimera din: TikTok-profil

TikTok, plattformen där du kan gå från totalt okänd till viral över en natt. För [...]

Slå igenom som artist med Tiktok 2024

2024 är här och Tiktok är fortfarande det bästa sättet för artister att slå igenom. [...]

Hur man gör musik som blir viral på TikTok

Varje dag är det nya artister som får sitt stora genombrott genom att en video [...]

Hur fungerar TikToks algoritm?

I den här artikeln kommer vi gå in på TikToks algoritm fungerar samt hur du [...]

Kontakta oss

KONTAKTA OSS


VÅR PORTFOLIO

LYSSNA I DOLBY ATMOS

LYSSNA I STEREO