Skapa och optimera din: Spotify-profil

Din Spotify-profil är det första intrycket dina potentiella fans får av dig som artist. I den här artikeln ska vi gå igenom vad du kan göra för att optimera din Spotify-profil.

Det här är för dig som har (eller snart har) låtar på Spotify och redan har din “Spotify for artist-profil”. Har du inte det kan du läsa mer om det här.

Utforska utbildningar

Optimera din Spotify-profil – det viktigaste

Profilbild + andra bilder

Det absolut första en ny lyssnare ser när hen kommer till din profil är din profilbild. Välj en högupplöst bild (minst 2660 x 1140) som representerar dig som artist. Du kan även lägga till fler bilder som visas längre ner under din profil. Här bör du addera fler bilder som visar dina fans mer om vem du är!

Biografi

I din biografi har du plats för 1500 ord. Det finns inget rätt eller fel här men det här är din plats att visa vem du är och vad du har att erbjuda. Berätta din historia, vad inspirerar dig och hjälp den potentiella följaren att komma närmare dig som artist.

“Artist Pick”

Du bör alltid ha valt en spellista eller ett projekt att visa upp som ditt “Artist Pick”. Denna spellista eller projekt läggs högst upp i din profil och är bland det första som nya följare ser. Här har du chansen att visa upp en låt du är extra stolt över eller dela en spellista som du tycker dina fans borde följa.

Dina egna spellistor

Det är två huvudsakliga orsaker till att vi rekommenderar att du skapar och publicerar spellistor på din profil. Du får en chans att visa dina följare vad du lyssnar på för musik och vad du inspireras av – vilket skapar ett djupare band till dina fans. Du har även möjlighet att implementera din egen musik i bra spellistor som dina fans kan lyssna på.

Spotify på datorn

Extratips:

Konserter

Har du planerade konserter, då är det ett ypperligt läge att visa detta på Spotify. Vem vill inte ha fler som kommer på sina konserter?

Merch

Säljer du merch kan du även koppla detta till din Spotify-profil. För att göra detta behöver du ha ett Shopify-konto. Vill du ha hjälp att ta fram din första kollektion kan du kontakta oss på KMR.

Ta hjälp av proffs

Är du intresserad av att få privat vägledning eller coachning att komma igång med dina sociala medier? Eller har du en en låt som du vill spela in och ge ut på Spotify? Ta kontakt med oss så hjälper vi dig. 

Boka coachning Kontakta oss

Artiklar om Instagram

Skapa och optimera din: Instagram-profil

Instagram är fortfarande en av jättarna när det kommer till Sociala medier och ett väldigt [...]

Hur du går viral på Instagram 2023

Vi har nu kommit en bra bit in på 2023 och frågan som många marknadsförare, [...]

Hur Instagrams algoritm fungerar!

Känns det som att aldrig får fler följare, gilla-markeringar och visningar? I den här artikeln [...]

Hur, när och vad du borde lägga upp på Instagram

Instagram har förändrats. Plattformen som i början va riktad enbart mot bild går nu mer [...]

Kontakta oss

KONTAKTA OSS


VÅR PORTFOLIO

LYSSNA I DOLBY ATMOS

LYSSNA I STEREO