Ella Hedström: En HIT är alltid en HIT

Ella Hedström, 25 år, kom 7:a i idol 2020 och efter det började satsningen mot att bli artist. Hon släpper nu låtar på svenska och skriver musik till både film och spel. I denna intervju med Ella Heström tar vi bland annat upp frågor kring hur idol kan kickstarta en musikkarriär. Vi berör även vad nyckeln för att lyckas som artist är och vad som är viktigast att komma ihåg för att bli en bra låtskrivare. Hör om hennes resa här.

KMR gör en intervju med Ella Hedström

Du, Ella, ditt genombrott med musiken började med idol 2020. Skulle du rekommendera andra att söka till idol?

Ja, absolut! För mig var det startskottet för att börja med musik. Innan det hade jag inte riktigt mage för att göra det. När jag fick guldbiljetten förändrades allt. Då vågade jag. Innan det gick jag i musikklass men vågade inte ta steget fullt ut. Det va så bra för TV-vana, jobba med sångcoacher, kontakter och mängder av annat. Ser egentligen inga negativa sidor med att söka till idol. Gratis marknadsföring!

Hur såg tiden ut efter idol för dig som artist?

Vi skrev på ett optionskontrakt som blev aktivt när man kom med i topp 13. Vilket innebar att några idoler blev signade efter programmet. Så efter programmet fick jag vänta ett tag innan jag kunde börja släppa låtar. Vi satt mer eller mindre i studion alla dagar i veckan ett par månader efter programmet. Sen började jag släppa mina egna låtar. 

Är du signad till ett skivbolag just nu?

Jag har, som många andra, varit lite osäker på om jag vill signa till ett skivbolag eller inte. Just nu har jag 100% äganderätt på min musik och det känns väldigt bra.

Hur ser dina planer ut framåt med musiken?

Jag vill fortsätta släppa musik och det jag verkligen längtar till är att spela live.

Många av våra läsare är precis i början av sina musikkarriärer. Finns det något du ångrar hittills i din karriär som andra kan undvika?

Något jag ångrar är att jag inte fortsatte med TikTok och la mer fokus på sociala medier. Sen vill jag säga att det är viktigt att inte sätta så mycket press på sig själv och faktiskt nöja sig. Man behöver inte göra om en låt 100 gånger. 

Vad tror du är nyckeln till att lyckas som artist?

Göra bra musik som man själv står för. En HIT är alltid en HIT. 

Du är även en väldigt duktig låtskrivare, har du några tips till våra läsare som vill börja skriva låtar eller kanske ta sitt låtskrivande till nästa nivå?

Det första och viktigaste är att få bra kontakt med sina känslor. Vad är det egentligen du känner? Musik skrivs av känslor och musik är ett sätt att få utlopp för sina känslor. Jag började med att skriva dikter när jag inte mådde så bra under en period. Ju mer jag skrev desto bättre blev jag. Ett tips är att skriva ner på anteckningar i mobilen så fort du kommer på något eller när du blir inspirerad.

 

 

Tyckte du om den här intervjun?

Om du är intresserad av att läsa fler artiklar med liknande intervjuer kan du klicka här, för att komma till andra intervjuer vi gjort på KMR.

Snabba frågor och snabbare svar!

Stå på scen eller sitta i studio?
Stå på scen, 100%.

Gitarr eller piano?
Gitarr, nej piano… Nej, kör på gitarr.

Vad är det tuffaste med att jobba i musikbranschen?
Att vara aktiv på sociala medier.

Vad tycker du är roligast med att jobba i musikbranschen?
Att skriva musik och när folk sjunger med.

Lyssna på Ella Hedström

Ta hjälp av proffs

Är du intresserad av att få privat vägledning eller coachning av S:mon? Vill du komma igång med dina sociala medier eller har du en en låt som du vill spela in och ge ut på Spotify? Ta kontakt med oss så hjälper vi dig. 

Boka coachning Kontakta oss

Artiklar om TikTok

Skapa och optimera din: TikTok-profil

TikTok, plattformen där du kan gå från totalt okänd till viral över en natt. För [...]

Slå igenom som artist med Tiktok 2024

2024 är här och Tiktok är fortfarande det bästa sättet för artister att slå igenom. [...]

Hur man gör musik som blir viral på TikTok

Varje dag är det nya artister som får sitt stora genombrott genom att en video [...]

Hur fungerar TikToks algoritm?

I den här artikeln kommer vi gå in på TikToks algoritm fungerar samt hur du [...]

Kontakta oss

KONTAKTA OSS


VÅR PORTFOLIO

LYSSNA I DOLBY ATMOS

LYSSNA I STEREO