Bättre resultat på kortare tid

Studioinspelning kan vara tidskrävande och ansträngande, men med rätt förberedelser kan man optimera tiden i studion. Här kommer därför 6 tips på hur du kan förbereda dig för att hinna med mer på kortare tid och samtidigt nå ett bättre resultat.

Om du har frågor eller vill ha hjälp från oss med förberedelser får du gärna kontakta oss.

 

1. Skriv färdigt låten innan inspelningen

Se till att ha låten färdigskriven innan inspelningen så att du hinner öva på låten tillräckligt mycket för att kunna den utantill. Detta kommer göra en dramatisk skillnad, eftersom det både sparar tid och sannolikt kommer att låta bättre.

 

2. Spela in en demo i förväg

Att spela in en demo innan den ”riktiga” inspelningen ger dig möjligheten att visa producenten i vilken riktning du vill ta låten, samtidigt som du får öva på att spela in den. Det finns många bra gratisappar som du kan göra det i och det behöver inte vara inspelat i en studio ett vanligt headset funkar fint! Vi på KMR hjälper dig gärna helt gratis med att rigga för en demoinspelning om du vill lära dig det!

 

3. Informera om tempo och tonart

Det är viktigt att informera producenten om vilket tempo (t.ex. 120 BPM) och framförallt vilken tonart (t.ex. C Major) låten går i. Om producenten känner till detta från början kan hen lättare ge dig feedback under inspelningstillfället, framför allt vid användning av Melodyne och Auto-Tune. Det kommer snabba upp arbetet, vilket ger producenten mer tid till finlir!

 

4. Skicka referenslåtar

Se till att ge producenten minst 2, men gärna 3 stycken, referenslåtar för varje låt som ska spelas in. Det är en otrolig skillnad att visa upp en färdig låt att gå efter istället för att försöka förklara det i ett mail eller över telefon.

 

5. Värm upp rösten

Uppvärmning innan inspelning är inget krav, men att göra lite sångövningar inför sessionen gör definitivt skillnad! Vi på KMR skickar gärna lite exempel på uppvärmningsövningar om du är nyfiken, men vi erbjuder även uppvärmning och röstcoachning på plats i början av bokad session för den som vill.

Tips! Använd Jacobs Vocal Academy för bra uppvärmning!

 

6. Ta hand om rösten

Att undvika bubbliga saker är ett gott råd när du ska sjunga. Vatten, te och kaffe är mer eller mindre det enda en sångare bör dricka den dagen som det ska spelas in sång. Ett annat bra tips som fungerat bra för många är att springa eller träna på morgonen samma dag. Då sätter kroppen igång på ett sätt som gynnar stämbanden!

 

Vill du boka studioinspelning?

Hos KMR Studios kan du spela in sång, akustisk/elgitarr, bas och mycket annat tillsammans med en kunnig inspelningstekniker. Utöver detta erbjuder vi låtskrivningssessioner, rådgivning/coachning, mix, master och annat kul. Kontakta oss gärna om du har frågor eller vill boka musikstudio.

 

skapa musik KMR Studios 2022 10 17-34

Boka musikstudio

Spela in i en professionell musikstudio med fast pris eller flexibelt timpris. Du bestämmer!

Musikstudio
mixning musik KMR Studios 2022 10 17-37

Mixning

Få ditt projekt mixat av proffs och skapa en personlig kontakt med personen som mixar ditt projekt.

Läs mer

Kontakta oss

Du är alltid varmt välkommen att ta kontakt med oss om du har frågor eller vill boka in något. Vi ser fram emot det!

Kontakt

Guider & tips

Topp 7 musikstipendier att söka

Vi ger dig en lista på 7 musikstipendier att söka för dig som aktiv i [...]

Film och serie-streamingplattformar som stödjer Dolby Atmos

Information för dig som vill veta mer om Dolby Atmos och vilka film/serie–streamingplattformar som egentligen [...]

Nå ut till influencers med hjälp av SubmitHub

Vill du att din musik ska gå viral? Du kan nå ut till influencers med [...]

Kontakta oss

KONTAKTA OSS


VÅR PORTFOLIO

LYSSNA I DOLBY ATMOS

LYSSNA I STEREO