Hur du får dina första 10 000 följare på TikTok

TikTok växer så det knakar och det är fler än någonsin som använder appen. Varje dag är det nya artister och influencer som fullkomligt exploderar och får 1000-tals följare. Här är KMR’s guide för hur du ska få dina första 10 000 följare på TikTok.

Få mycket följare på TikTok – Steg för steg

Steg 1 – Bestäm vad du vill visa upp

Spendera ett par timmar på appen och hitta liknande kreatörer som du gillar. Titta på vad de gör bra, vad för typ av videor de lägger upp och om det är något de gör som du kan göra.

Bestäm sedan vad du vill lägga upp för videor. Hur vill du framstå? Vårt förslag är att du skriver ner ett par olika video-idéer och testar att spela in dessa!

Tips: Försök att inte vara någon annan än dig själv, alla ser igenom när du försöker låtsas vara någon annan.

Steg 2 – Lägg upp rätt typ av videor

Lägg upp korta och intensiva videor (7-13 sekunder långa klipp). Har du en video som är väldigt rolig, intressant eller utbildande kan du posta lite längre videor (då 21-24 sekunders videor).

Varje video bör innehålla en “hook” i början av videon för att få personen på andra sidan mobilen att fortsätta kolla.

På TikTok skiftar trenderna hela tiden. Håll dig uppdaterad och lägg upp videor med innehåll som trendar (det kan till exempel vara olika ljud eller effekter).

I detta steg handlar det om att du ska lära dig om hur du kan använda TikToks algoritm till din fördel. Läs mer om hur algoritmen fungerar här.

Steg 3 – “Call to action”

Se till att implementera en “Call to action” i dina videor. Genom att be tittarna att följa dig kommer en mycket högre procent faktiskt göra detta. Exempel kan du avsluta en video så här: “Följ mig för att veta mer om X”.

Du kan också be följarna kommentera vad dom tycker om X. Exempel: “Kommentera vad du tycker om den här låten”.

Steg 4 – Ge inte upp

Testa olika videor, vid olika tider och variera längden. Gör detta tills du hittar något som fungerar. Fortsätt sedan med det som fungerar!

Vårt tips är att posta varje dag (minst ett par gånger i veckan) vid den tiden som dina följare är aktiva (du kan se detta i dina “analytics”).

Du vet inte vilken video och när du kommer gå viralt. Fortsätt testa och ge inte upp!

Att publicera innehåll kontinuerligt är något som fungerar bra på alla sociala medier, vi rekommendera varmt Later som är både enkel, kraftfull och går att använda gratis. Vi den här länken får du även 10 extra inlägg helt gratis – Later.

Ta hjälp av proffs

Är du intresserad av att få privat vägledning eller coachning att komma igång med dina sociala medier? Eller har du en en låt som du vill spela in och ge ut på Spotify? Ta kontakt med oss så hjälper vi dig. 

Boka coachning Kontakta oss

Artiklar om TikTok

Slå igenom som artist med Tiktok 2023

2023 är här och Tiktok är fortfarande det bästa sättet för artister att slå igenom. [...]

Hur man gör musik som blir viral på TikTok

Varje dag är det nya artister som får sitt stora genombrott genom att en video [...]

Hur fungerar TikToks algoritm?

I den här artikeln kommer vi gå in på TikToks algoritm fungerar samt hur du [...]

Varför alla artister borde använda sig av TikTok

Har du inte hoppat på TikTok-tåget än? Det är inte för sent! I den här [...]

Kontakta oss

Ta kontakt med oss!    Portfolio

    Lyssna vart du vill