TikToks otroliga framfart har öppnat upp en ny intäktskälla för artister och influencers. För att kunna tjäna pengar på en social plattform behövs något att sälja och någon på andra sidan som vill köpa. Har du många följare och bra engagemang kan du ta betalt. Här nedan ser du 4 exempel på sätt du kan tjäna pengar på TikTok.

Utbildningar

4 sätt du kan tjäna pengar på TikTok

1. Betalda samarbeten

Företag är villiga att betala för att synas på dina videor om du har en tillräckligt stor publik. Här är möjligheterna stora och det finns många olika typer av samarbeten. Det vanligaste är att du marknadsför företagets produkt och det tar du betalt för. Här är det endast fantasin som sätter stopp. Kanske vill du göra en låt till ett företag? Experimentera och testa dig fram!

Betalda samarbeten är vanligen det som artister och influencers tjänar absolut mest på.

2. Merch

Med en stor fanbase och gratis marknadsföring genom TikTok kan du sälja kläder eller andra produkter. Kolla in sidor som Shopify och Printful som är riktigt bra hjälpmedel för detta.

3. Gifts – Live

När du nått över 1000 följare på TikTok kan dina fans börja skicka gifts till dig under dina livesändningar. När du har över 100 000 följare kan följarna skicka gifts till dig under varje video. Kan du experimentera fram ett Live-koncept där en del av upplevelsen blir att skicka gifts till dig kan du tjäna bra!

4. Streams

Som artist är det viktigaste att många lyssnar på din musik. Lägg upp videor med din musik och skicka dina följare till Spotify/Youtube. Mer visningar på TikTok = mer streams på dina låtar.

Framtiden ser ljus ut!

TikTok är fortfarande en ny plattform och fler sätt att tjäna pengar på plattformen kommer snart. Bland annat lanserades TikToks egna musikdistribution-plattform, SoundOn: “the new platform for TikTok music marketing and global track distribution”.

I USA och många länder i Europa finns något som kallas “The TikTok Creator Fund”. Denna tjänst gör att användarna kan börja tjäna pengar för antal visningar. Förhoppningsvis ser vi den här tjänsten i Sverige inom kort.

Det ser ut som att TikTok kommer fortsätta att växa så lägg upp videos, bygg din fanbase och tjäna pengar!

Att publicera innehåll kontinuerligt är något som fungerar bra på alla sociala medier. Vi rekommenderar varmt Later för att hantera dina sociala medier. Den är enkel, kraftfull och går att använda gratis. Vi den här länken får du även 10 extra inlägg helt gratis – Later.

Vi vill hjälpa dig!

Är du intresserad av att få privat vägledning eller coachning att komma igång med dina sociala medier? Eller har du en en låt som du vill spela in och ge ut på Spotify? Ta kontakt med oss så hjälper vi dig. 

Utbildning Kontakta oss

Artiklar om TikTok

Slå igenom som artist med Tiktok 2023

2023 är här och Tiktok är fortfarande det bästa sättet för artister att slå igenom. [...]

Hur man gör musik som blir viral på TikTok

Varje dag är det nya artister som får sitt stora genombrott genom att en video [...]

Hur fungerar TikToks algoritm?

I den här artikeln kommer vi gå in på TikToks algoritm fungerar samt hur du [...]

Varför alla artister borde använda sig av TikTok

Har du inte hoppat på TikTok-tåget än? Det är inte för sent! I den här [...]

Kontakta oss

Ta kontakt med oss!    Portfolio

    Lyssna vart du vill