TikToks otroliga framfart har öppnat upp en ny intäktskälla för artister och influencers. För att kunna tjäna pengar på en social plattform behövs något att sälja och någon på andra sidan som vill köpa. Har du många följare och bra engagemang kan du ta betalt. Här nedan ser du 4 exempel på sätt du kan tjäna pengar på TikTok.

Utbildningar

4 sätt du kan tjäna pengar på TikTok

1. Betalda samarbeten

Företag är villiga att betala för att synas på dina videor om du har en tillräckligt stor publik. Därav är möjligheterna stora och det finns många olika typer av samarbeten. Det vanligaste är att du marknadsför företagets produkt och det tar du betalt för. Hä är det endast fantasin som sätter stopp. Du kanske vill göra en låt till ett företag? Experimentera och testa dig fram!

Betalda samarbeten är vanligen det som artister och influencers tjänar absolut mest på.

2. Merch

Med hjälp av en stor fanbase och gratis marknadsföring genom TikTok kan du sälja kläder eller andra produkter. För att få hjälp med detta kan du kolla in sidor som Shopify och Printful.

3. Gifts – Live

När du nått över 1000 följare på TikTok kan dina fans börja skicka gifts till dig under dina livesändningar. Dessutom kan dina följare skicka gifts till dig under varje video när du har nått över 100 000. Detta innebär att du kan tjäna pengar effektivt om du lyckas komma på ett Live-koncept där en del av upplevelsen är att skicka gifts!

4. Streams

Som artist är det viktigaste att många lyssnar på din musik. Därför bör du lägga upp videor med din musik och skicka dina följare till Spotify/Youtube. Ju fler visningar på TikTok du får, desto fler streams får dina låtar.

Framtiden ser ljus ut!

TikTok är fortfarande en ny plattform och fler sätt att tjäna pengar på plattformen är på väg. Till exempel har TikTok lanserat sin egna musikdistribution-plattform, SoundOn: “the new platform for TikTok music marketing and global track distribution”.

I USA och många länder i Europa finns något som kallas “The TikTok Creator Fund”. Denna tjänst gör att dess användare kan tjäna pengar för antal visningar på TikTok. Förhoppningsvis ser vi den här tjänsten i Sverige inom kort.

Det ser ut som att TikTok kommer fortsätta att växa så lägg upp videos, bygg din fanbase och tjäna pengar!

Det fungerar bra på alla sociala medier att lägg upp videos ofta. Därför rekommenderar vi varmt Later för att hantera dina sociala medier. Den är enkel, kraftfull och går att använda gratis. Dessutom får du 10 extra inlägg helt gratis om du använder den här länken – Later.

Vi vill hjälpa dig!

Är du intresserad av att få privat vägledning eller coachning att komma igång med dina sociala medier? Eller har du en en låt som du vill spela in och ge ut på Spotify? Ta kontakt med oss så hjälper vi dig. 

Utbildning Kontakta oss

 

Artiklar om TikTok

Skapa och optimera din: TikTok-profil

TikTok, plattformen där du kan gå från totalt okänd till viral över en natt. För [...]

Slå igenom som artist med Tiktok 2024

2024 är här och Tiktok är fortfarande det bästa sättet för artister att slå igenom. [...]

Hur man gör musik som blir viral på TikTok

Varje dag är det nya artister som får sitt stora genombrott genom att en video [...]

Hur fungerar TikToks algoritm?

I den här artikeln kommer vi gå in på TikToks algoritm fungerar samt hur du [...]

Kontakta oss

KONTAKTA OSS


VÅR PORTFOLIO

LYSSNA I DOLBY ATMOS

LYSSNA I STEREO