Hur tjänar man pengar på TikTok?

TikToks otroliga framfart har öppnat upp en ny intäktskälla för artister och influencers. För att kunna tjäna pengar på en social plattform behövs något att sälja och någon på andra sidan som vill köpa. Har du många följare och bra engagemang kan du ta betalt. Här nedan ser du 4 exempel på sätt du kan tjäna pengar på TikTok.

Utbildningar

4 sätt du kan tjäna pengar på TikTok

Betalda samarbeten
Företag är villiga att betala för att synas på dina videor om du har en tillräckligt stor publik. Här är möjligheterna stora och det finns många olika typer av samarbeten. Det vanligaste är att du marknadsför företagets produkt och det tar du betalt för. Här är det endast fantasin som sätter stopp. Kanske vill du göra en låt till ett företag? Experimentera och testa dig fram!
Betalda samarbeten är vanligen det som artister och influencers tjänar absolut mest på.

Merch
Med en stor fanbase och gratis marknadsföring genom TikTok kan du sälja kläder eller andra produkter. Kolla in sidor som Shopify och Printful som är riktigt bra hjälpmedel för just detta.

Gifts – Live
När du nått över 1000 följare på TikTok kan dina fans börja skicka gifts till dig under dina livesändningar. När du har över 100 000 följare kan följarna skicka gifts till dig under varje video. Kan du experimentera fram ett Live-koncept där en del av upplevelsen blir att skicka gifts till dig kan du tjäna bra!

Streams
Som artist är det viktigaste att många lyssnar på din musik. Lägg upp videor med din musik och skicka dina följare till Spotify/Youtube. Mer visningar på TikTok = mer streams på dina låtar.

Det kommer mer - börja bygg fanbase

TikTok är fortfarande en ny plattform och fler sätt att tjäna pengar på plattformen kommer snart. Bland annat lanserades TikToks egna musikdistribution-plattform, SoundOn: “the new platform for TikTok music marketing and global track distribution”.

I USA och många länder i Europa finns något som kallas “The TikTok Creator Fund”. Denna tjänst gör att användarna kan börja tjäna pengar för antal visningar. Förhoppningsvis ser vi den här tjänsten i Sverige inom kort.

Det ser ut som att TikTok bara kommer fortsätta att växa. Lägg upp videor, bygg din fanbase och tjäna pengar!

Att publicera innehåll kontinuerligt är något som fungerar bra på alla sociala medier, vi rekommendera varmt Later som är både enkel, kraftfull och går att använda gratis. Vi den här länken får du även 10 extra inlägg helt gratis – Later.

Ta hjälp av proffs

Är du intresserad av att få privat vägledning eller coachning att komma igång med dina sociala medier? Eller har du en en låt som du vill spela in och ge ut på Spotify? Ta kontakt med oss så hjälper vi dig. 

Boka coachning Kontakta oss

Kontakta oss

Ta kontakt med oss!    Portfolio