Hyper-Follow är en produkt som DistroKid tillhandahåller de som släpper musik via deras webbtjänst. Tjänsten fungerar som ett länkträd där du kan påverka design, länkar, bilder och även lägga till videos på! I samband med nya släpp så kan artister även låta fans spara låten på förhand (endast Spotify). Vilket är något som Spotifys algoritm tycker om. 

Vad innehåller en Hyper-Follow länk?

  • Information om släppet
  • Länkar till bl.a. sociala medier 
  • Pre-Save-länk för Spotify
Hyper Follow Mack Gibson

Hyper-Follow: Mack Gibson 

Övergripande innehåll

På din Hyper-Follow sida kan du beroende på vad du vill marknadsföra inkludera information om ditt kommande släpp eller om dig om artist. När vi på KMR Studios släpper musik åt våra artister så sätter vi alltid upp två separata sidor, en för det kommande släppet och en dedikerad sida för deras artisteri. 

  • Artistsida. Den här sidan fokuserar på att hjälpa fans lära känna artisten bättre genom att tillhandahålla länkar till vidare läsning om artisten, länkar till olika streamingplattformar, recensioner och annat relevant. Det går med lätthet att dela upp innehållet på sidan under olika rubriker. Du kan till och med ha musikvideos direkt på sidan! 
  • Releasesida. Den här sidan fokuserar på att öka medvetenheten kring ett kommande släpp. Detta genom att tillhandahålla möjligheten att spara låten i förväg hos Spotify, läsa pressmeddelandet som vi på KMR har skrivit och publicerat på vår hemsida, och mycket mer. Här, precis om med artistsidan, så är det främst fantasin som sätter gränserna. 

I större projekt där vi har ansvaret över artistens grafiska profil designar vi som standard skräddarsydda symboler och grafik till våra artisters hyper-follow sidor. Ett bra exempel på det är artisten Mack Gibson som vi under 2021-2023 spelade in och gav ut 11 låtar och 1 album. 

Läs fler artiklar från oss:

Synka din Dropbox till Evermusic

Letar du efter en mer smidig lösning för att lyssna på din osläppta musik? I den här [...]

Behövs Dolby Atmos Mastering?

Då Dolby Atmos är ett relativt nytt fenomen finns det många frågor som cirkulerar på [...]

Gömda kortkommadon i Logic Pro

Arbetar du i Logic och tycker det går för långsamt i ditt arbete? Denna artikeln [...]

10 grundläggande kortkommandon i Logic Pro

Har du precis börjat sitta i Logic, eller har du suttit länge. Något som vi [...]

Se alla guider & tips
Ta kontakt med oss!    Portfolio