En Dolby Atmos-certifierad musikstudio

I KMR:s Studio A kan få din musik producerad, mixad och mastrad i Dolby Atmos och vara trygg med att resultatet håller en internationellt hög standard. KMR Studios en nämligen av få studios i Sverige som byggts för att spela in och producera direkt i Atmos. I denna artikel kan du läsa om hur KMR blev Uppsalas första certifierade Dolby Atmos studio. 

Att lyssna och skapa musik och film i stereo har sedan länge varit standard. Det har funnits flera olika format att lyssna i men inget som kunnat utmana stereo-formatet på riktigt. År 2012 debuterade ljudformatet Dolby Atmos i filmen Brave och har sedan des spridit sig till spel, tv och musik. Filip Killander har hållit i en föreläsning om ämnet som du nu kan få ta del av helt kostnadsfritt.
Läs mer om föreläsningen

KMR’s grundare och musikproducent Filip Killander har sedan länge haft ett starkt teknikintresse så dragningskraften till Dolby Atmos kändes självklar. Så utrycker han det i en intervju med SKAP under hösten 2022 (mer om artikeln). För att kunna leva upp till de krav som Dolby ställer på studios som vill arbeta i formatet beslutade Filip att det var dags att KMR flyttade till nya lokaler. Dolby bidrog i planeringen av studiorummet som tillsammans med stor hjälp av vänner, kollegor och samarbetspartners gjorde att resultatet blev bättre än vad någon kunde föreställt sig. KMR Studios är sedan oktober i full gång med att producera musik i framtidens ljudformat, Dolby Atmos.

Kontakt

Här är våra tjänster i Dolby Atmos

Musik i Dolby Atmos

Få din stereomix mixad och mastrad i Dolby Atmos av proffs som älskar musik. Du skickar in stems från ditt färdiga mixprojekt samt den godkända masterfilen. Vi ordnar resten. Du är varmt välkommen att sitta med i studion under arbetets gång. Oavsett så ingår videomöten och obegränsat antal revideringar. Vi erbjuder även möjligheten att producera låten i Atmos.

Läs mer

Ljuddesign och postproduktion i Dolby Atmos

Arbetar du med film, spel eller TV och behöver hjälp med att konvertera ditt projekt till Dolby Atmos? Skicka oss en kort beskrivning av ditt projekt så bokar vi in ett möte där vi kan diskutera hur vi kan hjälpa dig. Vi kan även hjälpa dig som vill ha stöd med allt ljudrelaterat i projektet från start.

 

Läs mer

Fler nyheter

Dolby Atmos-workshop på bio i Uppsala

Läs om hur KMR studios erbjöd musiktekniker möjligheten att delta i en workshop om Dolby [...]

100 låtar i Dolby Atmos

KMR Studios har mixat och mastrat över 100 låtar i Atmos under 1 år sedan [...]

Dolby Atmos Workshop

KMR Studios, Dolby, Avid, och msonic bjuder in musikfantaster att uppleva musik skapad i Dolby [...]

The Dolby Atmos (Music) Experience

Upplev Dolby Atmos-musik på Nordisk Films biograf i Uppsala - 31 augusti. [...]

Kontakta oss

Ta kontakt med oss!    Portfolio

    Lyssna vart du vill