En Dolby Atmos-certifierad musikstudio

I KMR:s Studio A kan du få din musik producerad, mixad och mastrad i Dolby Atmos. Du kan vara trygg med att resultatet håller en internationellt hög standard. KMR Studios är nämligen en av få studios i Sverige som byggts för att spela in och producera direkt i Atmos. Nu är KMR Studios Dolby Atmos certifierad! I denna artikel kan du läsa mer om hur det gick till, och hur vi blev först i Uppsala med detta.

Att lyssna och skapa musik och film i stereo har sedan länge varit standard. Det har funnits flera olika format att lyssna i men inget som kunnat utmana stereo-formatet på riktigt. År 2012 debuterade ljudformatet Dolby Atmos i filmen Brave och har sedan des spridit sig till spel, tv och musik. Filip Killander har hållit i en föreläsning om ämnet som du nu kan få ta del av helt kostnadsfritt.
Läs mer om föreläsningen

KMR’s grundare och musikproducent Filip Killander har sedan länge haft ett starkt teknikintresse så dragningskraften till Dolby Atmos kändes självklar. Så utrycker han det i en intervju med SKAP under hösten 2022 (mer om artikeln). För att kunna leva upp till de krav som Dolby ställer på studios som vill arbeta i formatet beslutade Filip att det var dags att KMR flyttade till nya lokaler. Dolby bidrog i planeringen av studiorummet som tillsammans med stor hjälp av vänner, kollegor och samarbetspartners gjorde att resultatet blev bättre än vad någon kunde föreställt sig. KMR Studios är sedan oktober i full gång med att producera musik i framtidens ljudformat, Dolby Atmos.

Kontakt

Här är våra tjänster i Dolby Atmos

Musik i Dolby Atmos

Få din stereomix mixad och mastrad i Dolby Atmos av proffs som älskar musik. Du skickar in stems från ditt färdiga mixprojekt samt den godkända masterfilen. Vi ordnar resten. Du är varmt välkommen att sitta med i studion under arbetets gång. Oavsett så ingår videomöten och obegränsat antal revideringar. Vi erbjuder även möjligheten att producera låten i Atmos.

Läs mer

Ljuddesign och postproduktion i Dolby Atmos

Arbetar du med film, spel eller TV och behöver hjälp med att konvertera ditt projekt till Dolby Atmos? Skicka oss en kort beskrivning av ditt projekt så bokar vi in ett möte där vi kan diskutera hur vi kan hjälpa dig. Vi kan även hjälpa dig som vill ha stöd med allt ljudrelaterat i projektet från start.

 

Läs mer

Fler nyheter

The Quadraphonic Leslie Experience

Den 24 maj 2024 bjuder Andreas Hellqvist in entusiaster av musik, teknik och gemenskap till [...]

Från vardagsrum till biograf

KMR Studios i Uppsala hjälpte artister att spela in, ge ut och få deras musik [...]

KMR Studios lanserar: Fotostudion

Läs om KMR Studios nya stora satsning; Fotostudion. En plats för alla som behöver proffsiga [...]

Gamla Uppsala Kyrka i Dolby Atmos

Under produktionen av singeln "Va dig själv" med hiphop-artisten Mujinga så åkte vi ut till [...]

Kontakta oss

KONTAKTA OSS


VÅR PORTFOLIO

LYSSNA I DOLBY ATMOS

LYSSNA I STEREO