Marknadsför din musik genom att nätverka

Oavsett om du är artist, låtskrivare eller producent är ett väletablerat nätverk något som gynnar dig enormt. I den här artikeln kommer vi prata om hur du kan marknadsföra din musik genom att nätverka.

Det viktigaste

Det viktigaste när det gäller nätverka är att gå in med en nyfiken inställning och viljan att hjälpa andra. Gå inte in med tron och förhoppningen om att andra artister och betydelsefulla personer i musikbranschen kommer att hjälpa dig. Om någon vill hjälpa dig längre fram är det guldvärt och det enda du kan göra för att påverka detta är att vara snäll, trevlig och hjälpsam. Det är ingen skillnad om du försöker få kontakt med ett företag eller en privatperson, se över hur du kan medföra värde till dem.

Tips på hur och var du kan nätverka för att marknadsföra din musik

  • Skriv till artister och andra personer i branschen på sociala medier. Verkar ni klicka bra så föreslå ett session eller en lunch där ni kan prata mer.
  • Leta upp personer som skriver recensioner och skapa kontakt. Även här är sociala medier en väldigt bra väg att gå.
  • Skriv till privatpersoner som skapar spellistor. Kanske har du lyssnat på deras spellista länge? Kanske kan du hjälpa dem att sprida sin spellista i utbyte mot att din låt blir tillagd i spellistan?
  • Använd dig av vänner och familj, be dem lyssna, lägga till på sina spellistor, dela musiken med deras vänner.
  • Oavsett vilken roll du har i musikbranschen så finns det forum för likasinnade. Är du en producent och vill ha feedback på en mix kan du skicka in låten till just ett sånt forum. Sök runt på Google och hitta forum där du vill vara aktiv.
  • Gå på Live-spelningar och prata med bandet/artisten efteråt.

Extratips

Det är lätt att se på musikbranschen som en plats där man måste armbåga sig fram för att bli framgångsrik. Lyckligtvis är det precis tvärtom. Som den gyllene regeln säger: “Behandla andra som du själv vill bli behandlad”, vilket är viktigt att komma ihåg om du tänker marknadsföra din musik genom att nätverka.

Läs mer om hur du kan marknadsföra din release här.

Ta hjälp av proffs

Är du intresserad av att få privat vägledning eller coachning att komma igång med dina sociala medier? Eller har du en en låt som du vill spela in och ge ut på Spotify? Ta kontakt med oss så hjälper vi dig. 

Boka coachning Kontakta oss

Artiklar om TikTok

Skapa och optimera din: TikTok-profil

TikTok, plattformen där du kan gå från totalt okänd till viral över en natt. För [...]

Slå igenom som artist med Tiktok 2024

2024 är här och Tiktok är fortfarande det bästa sättet för artister att slå igenom. [...]

Hur man gör musik som blir viral på TikTok

Varje dag är det nya artister som får sitt stora genombrott genom att en video [...]

Hur fungerar TikToks algoritm?

I den här artikeln kommer vi gå in på TikToks algoritm fungerar samt hur du [...]

Kontakta oss

KONTAKTA OSS


VÅR PORTFOLIO

LYSSNA I DOLBY ATMOS

LYSSNA I STEREO