Workshop i en biograf

KMR Studios ihop med Dolby, Msonic, Avid och Genelec bjöd in tekniker att delta i en workshop som hölls i Sal 3 hos Nordisk Film bio i Uppsala. Fokus var på att utbilda och utveckla lokala musiktekniker inom formatet Dolby Atmos. Tidigare erfarenhet hos tekniker varierade från studioägare certifierade att arbeta i atmos till hemmastudio-ägare vars främsta fokus är att arbeta i atmos med hjälp av binural/spatial audio. Workshoppen i biografen hölls av David Ziegler från Dolby, Marcus Bergqvist från Msonic och Filip Killander från KMR Studios. Alla tre delade med sig av sina erfarenheter och tips från sina respektive perspektiv på att arbeta med formatet Dolby Atmos.

dolbyexperience_ workshop with kmr studios dolby and msonic

En succé för communityn

Det stora intresset för ett så tekniskt ämne var minst sagt exalterande. Vi på KMR Studios tolkar nyfikenheten hos tekniker som ett paradigmskifte inom musikvärlden. Vi tror att detta skifte närmar sig snabbare än vad många andra väntat sig. Uttrycket ”utvecklingen har aldrig gått så här snabbt men kommer aldrig gå så här långsamt” passar mycket bra in i hur vi ser på Dolby Atmos och musikteknik. 

Denna ambitiösa workshop i Dolby Atmos hölls innan vårt stora event samma kväll ”The Dolby Atmos (Music) Experience”. I publiken satt det tekniker, artister, och privatpersoner. Även personer som inte hade koppling till verken producerade av de deltagande företagen, teknikerna eller artisterna dök upp. Även detta ser vi som tydliga tecken på att saker utveckla snabbare än vad många gissade på att det skulle.

Spännande. Minst sagt spännande. 

Senaste nyheterna

The Quadraphonic Leslie Experience

Den 24 maj 2024 bjuder Andreas Hellqvist in entusiaster av [...]

Från vardagsrum till biograf

KMR Studios i Uppsala hjälpte artister att spela in, ge [...]

KMR Studios lanserar: Fotostudion

Läs om KMR Studios nya stora satsning; Fotostudion. En plats [...]

Gamla Uppsala Kyrka i Dolby Atmos

Under produktionen av singeln "Va dig själv" med hiphop-artisten Mujinga [...]

Kontakta oss

KONTAKTA OSS


VÅR PORTFOLIO

LYSSNA I DOLBY ATMOS

LYSSNA I STEREO