Workshop i en biograf

KMR Studios ihop med Dolby, Msonic, Avid och Genelec bjöd in tekniker att delta i en workshop som hölls i Sal 3 hos Nordisk Film bio i Uppsala. Fokus var på att utbilda och utveckla lokala musiktekniker inom formatet Dolby Atmos. Tidigare erfarenhet hos tekniker varierade från studioägare certifierade att arbeta i atmos till hemmastudio-ägare vars främsta fokus är att arbeta i atmos med hjälp av binural/spatial audio. Workshoppen i biografen hölls av David Ziegler från Dolby, Marcus Bergqvist från Msonic och Filip Killander från KMR Studios som delade med sig av sina erfarenheter och tips från sina respektive perspektiv på att arbeta med formatet Dolby Atmos.

dolbyexperience_ workshop with kmr studios dolby and msonic

En succé för communityn

Det stora intresset för ett så tekniskt ämne var minst sagt exalterande och vi på KMR Studios tolkar nyfikenheten hos tekniker som att paradigmskiftet inom musikvärlden närmar sig snabbare än vad många tror. Uttrycket ”utvecklingen har aldrig gått så här snabbt men kommer aldrig gå så här långsamt” passar mycket bra in i hur vi ser på Dolby Atmos och musikteknik. 

Den här ambitiösa workshoppen hölls innan vårt stora event samma kväll ”The Dolby Atmos (Music) Experience” och i publiken satt det, utöver tekniker och artister, många privatpersoner – flera som inte hade koppling verken till de deltagande företagen, teknikerna eller artisterna. Även detta ser vi som tydliga tecken på att saker utveckla snabbare än vad många gissade på att det skulle.

Spännande. Minst sagt spännande. 

Senaste nyheterna

Dolby Atmos-workshop på bio i Uppsala

Läs om hur KMR studios erbjöd musiktekniker möjligheten att delta [...]

100 låtar i Dolby Atmos

KMR Studios har mixat och mastrat över 100 låtar i [...]

Dolby Atmos Workshop

KMR Studios, Dolby, Avid, och msonic bjuder in musikfantaster att [...]

The Dolby Atmos (Music) Experience

Upplev Dolby Atmos-musik på Nordisk Films biograf i Uppsala - [...]

Kontakta oss

Ta kontakt med oss!    Portfolio

    Lyssna vart du vill